Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Απόλλων: Εγραψε ιστορία στη Νίκαια


Χρυσή ιστορία έγραψε ο Απόλλωνας, που μπορεί να δέχθηκε την ήττα με 1-0 από την Νις, ωστόσο το σκορ 2-0 του ΓΣΠ αποδείχθηκε σιδεροκέφαλο και του χάρισε την πολύ μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου με εξαιρετική εμφάνιση στη Νίκαια, και με την θερμή συμπαράσταση 700 φιλάθλων του Απόλλωνα, κατάφερε να αντέξει την πίεση της γαλλικής ομάδας και να σφραγίσει την παρουσία του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.


Παρά την ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών, όταν ο Τσβίτανιτς κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο σουτ της αναμέτρησης μόλις στο 4ο λεπτό, οι παίκτες του Απόλλωνα παρέμειναν συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, και είχαν μάλιστα τελικές προσπάθειες για να σκοράρουν. Η Νις ήταν πάντως πιο επικίνδυνη, ωστόσο η αμυντική λειτουργεία των γαλάζιων ήταν υποδειγματική, με τους Μερκή και Καρυπίδη να καθαρίζουν όλες τις φάσεις.

Στην επανάληψη, και κυρίως στο τελευταίο 15λεπτο, η αναμέτρηση απέκτησε δραματικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για το δεύτερο γκολ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση. Δημιούργησε πολύ καλές ευκαιρίες με Τσβίτανιτς στο 84', Μποτέκ στο 90' και κυρίως με τον Ζενεβουά στο 90+3', ωστόσο ο Μπρούνο Βάλε έδειξε την κλάση του.

Το τελικό σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια από τους παίκτες και τον πάγκο του Απόλλωνα. Μαζί με τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της Νίκαια, πανηγύρισαν την σπουδαία αυτή πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

LIVE

90+3' Νις - Εντυπωσιακή απόκρουση από τον Μπρούνο Βάλε σε κεφαλιά του Ζενεβουά.

90' Νις - Ο Μποτέκ σούταρε από πλάγια θέση, αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

84' Νις - Σε θέση βολής ο Τσβίτανιτς δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και έστειλε την μπάλα ψηλά έξω.

70' Απόλλων - Με ανάποδο σουτ προσπάθησε να απειλήσει ο Μέρκής, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρ, αλλά η μπάλα κατέληξε έξω.

47' Νις - Καλή κίνηση του Εσερίκ απέφυγε τον Αμντανί και σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Μπρούνο Βάλε έπεσε στη γωνιά του και έδιωξε σε κόρνερ.

25' Απόλλων - Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σανγκόι, ο Οσπίνα έδιωξε σε κόρνερ.

24' Νις - Πλασέ του Εσερίκ, αλλά σε ετοιμότητα ο Μπρούνο Βάλε μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

16' Νις - 
Μακρινό σουτ από τον Εσερίκ, με διπλή προσπάθεια μάζεψε την μπάλα ο Μπρούνο Βάλε.

14' Απόλλων - Μακρινό σουτ από τον Ρομπέρ, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Οσπίνα.

10' Απόλλων - Ο Σανγκόι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ωστόσο στην συνέχεια της φάσης τον κτύπησε ο Κολοντζιέσακ, ο οποίος τιμωρήθηκε με κίτρινη.

7' Νις - Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τσβίτανιτς βγήκε μόνος στην πλάτη της άμυνας, έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

4' Νις - ΓΚΟΛ. Ο Τσβίτανιτς άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή.

Νις (Κλοντ Πιέλ): Οσπίνα, Ζενεβουά, Γκομίς (66' Γ. Πιέλ), Κολοντζιέσακ,Αμαβί, Μποτέκ, Μεντί, Ντιγκάρ, Εσερίκ, Πιέ (76' Μποσέτι),Τσβίτανιτς.
Απόλλων (Χριστάκης Χριστοφόρου): Μπρούνο Βάλε, Ντανανάε, Μερκής, Καρυπίδης, Βασιλείου, Ρομπέρ (90+5' Κωνσταντίνου), Γκουγιόν, Αμντανί, Παπουλής (72' Κυριάκου - 90+3' Χάμπερ), Σανγκόι, Γκαρσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου