Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ομόνοια-Μπρόντμπι 2-2: Ο εφιάλτης σε επανάληψη…

Η τραγική αμυντική λειτουργία του τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο έδωσε την ευκαιρία στον Πούκι να στερήσει από το τριφύλλι την πρόκριση μετά από ένα συγκλονιστικό και δραματικό ματς. Δύο φορές προηγήθηκαν οι Δανοί με τον Πούκι, δύο φορές ισοφάρισε ο Σέρινταν με πέναλτι. Με 10 τελείωσε η Μπρόντμπι λόγω αποβολής του Χραντέσκι στο 90+6.     




 Εικόνα αγώνα:  

 Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο αγώνας στο ΓΣΠ, με τους Δανούς να επιτυγχάνουν γκολ από τα αποδυτήρια, αφού μόλις στο πρώτο λεπτό ο Πούκι μετά από μπαλιά του Ελμάντερ, έκανε το 0-1, παγώνοντας το στάδιο της πρωτεύουσας.   Στο 9’ η Ομόνοια έφτασε πολύ κοντά στην απάντηση με τον Σέρινταν να μην μπορεί να πλασάρει σωστά τον Χραντέσκι και να χάνεται μία πολύ σπουδαία ευκαιρία για τους «πράσινους». 

Παρά το αρχικό σοκ οι παίκτες του Καϊάφα είχαν την κατοχή και έκαναν το δικό τους παιχνίδι, πιέζοντας αρκετά ψηλά με τη δικαίωση να έρχεται στο 16’ όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Σκέμπρι να ανατρέπεται από τον Χραντέσκι. Ο Σέρινταν το εκτέλεσε και έγινε το 1-1, βρίσκοντας γρήγορα το ρυθμό τους.  

 Μέχρι το 25’ η Μπρόντμπι δεν έκανε και τίποτα ιδιαίτερο, αφού αυτό που επιχειρούσε ήταν να απειλήσει με μακρινές μπαλιές με τους Πούκι και Ελμάντερ. Μία καλή φάση για την Ομόνοια ήρθε στο 28’ με τον Ασίς να στρώνει όμορφα στον Σέρινταν, ο Ιρλανδός όμως γλίστρησε και δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ.   Στο 39’ πάλι η Μπρόντμπι από το πουθενά βρήκε κενό διάδρομο και από τα πόδια του Ελμάντερ και στη συνέχεια του Πούκι έγινε το 1-2, ρίχνοντας για δεύτερη φορά την ψυχολογία των παικτών της Ομόνοιας.   

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο ρεφ έδωσε δεύτερο πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας και πάλι κερδισμένο με τον Σκέμπρι, με τον Σέρινταν μετά από διπλή προσπάθεια να φέρνει την ισοφάριση (2-2) πριν ο διαιτητής στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.   Με την Ομόνοια να έχει την περισσότερη πίεση μπήκαμε στην επανάληψη αφού το 2-2 έδινε πρόκριση στην Μπρόντμπι. Χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάτι ιδιαίτερο μέχρι το 62’, η Ομόνοια ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, όμως όσο το σκορ ήταν 2-2 βόλευε τους αντιπάλους.  

 Στο 64’ η Ομόνοια χάνει μεγάλη ευκαιρία από στημένη φάση μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαργκάσα, ο Ρούνιε με κεφαλιά στέλνει την μπάλα μόλις έξω.   Στο 70’ ο Σέρινταν με κεφαλιά σκοράρει το γκολ του όμως ακυρώνεται ως οφ-σάιντ και μερίδα οπαδών της Ομόνοιας από την Ανατολική ρίχνει αντικείμενα στο βοηθό και κάπου εδώ ο Αυστριακός ρεφ διέκοψε τον αγώνα στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια, προειδοποιώντας έτσι για οριστική διακοπή αν επαναληφθεί ξανά.  

 Με 6λεπτη καθυστέρηση ο αγώνας επανάρχισε με την Μπρόντμπι να κερδίζει κόρνερ στο 82’, τίποτα όμως δεν ήταν ανησυχητικό για την εστία του Παναγή. Τρία λεπτά αργότερα ο Λομπιανίτσε με τραγικότατο λάθος από τον Λομπιανίτσε, πήγε να την πληρώσει πάλι, ευτυχώς όμως για τους πράσινους ο Παναγή ήταν σε ετοιμότητα.   Μεγάλη φάση για την Ομόνοια στο 86’, με την μπαλιά του Μαργκάσα να περνάει από πολλά πόδια και τον Έρικσον να διώχνει σε κόρνερ! 

Τα τελευταία λεπτά στο ΓΣΠ ήταν δραματικά αφού ο χρόνος κυλούσε και η Ομόνοια δεν μπορούσε να σκοράρει. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Χραντέσκι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα κι όμως πάλι οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να σκοράρουν.   

Οι συνθέσεις   Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου (95’ Μεντί), Ούτσα, Ρούνιε, Μαργκάσα, Μπεμπέ, Οικονομίδης (86’ Φυλακτού), Ασσίς, Φοφανά (69’ Ρουσιάς), Σκέμπρι, Σέρινταν 

  Μπρόντμπι: Χραντέσκι, Αλμπρετσεν, Χόλστ, Λάρσον, Ντουρμίσι, Ντούμιτς, Ντα Σίλβα (88’ Γιόχανσεν), Ορσκοβ, Πούκι (96’ Ρασιάνι), Έριξον, Ελμάντερ (55’ Φίρι)   

MVP: Πούκι-Ο επιθετικός της Μπρόντμπι βρήκε δύο καλές ευκαιρίες και σκόραρε δύο γκολ, ενώ όταν οι Δανοί έβγαιναν σε αντεπίθεση ο Πούκι ήταν κίνδυνος για την άμυνα της Ομόνοιας.   

UP: Ελμάντερ-Ο ‘κύριος’ ασίστ αφού σήμερα για τους Δανούς αφού από τα πόδια του έφυγε 2 φορές η μπάλα και ο Πούκι σκόραρε.  

DOWN: Ρούνιε και Λομπιανίτζε φέρουν μεγάλη ευθύνη στα γκολ που δέχτηκε η Ομόνοια.  

 Που κρίθηκε: Ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο μέρος, στα δύο γκολ του Πούκι και στα δύο γκολ του Σέρινταν. -


Πληροφορίες από .balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου