Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ο πρίγκιπας Μπιν Ταλάλ και η αρχαία χρυσή μάσκα που έχουν στα χέρια τους οι ισλαμιστές

Αφού το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τον ναό του Βαάλ – Δία στην Παλμύρα, οι τζιχαντιστές ανακάλυψαν ένα χρυσό προσωπείο ηλικίας τουλάχιστον 2.000 ετών της θεάς Μπααλσαμίν, της φοινικικής θεότητας της γεωργίας και της βροχής.


Τη Δευτέρα, ο δρ. Γιώργος Παπαγιάννης, εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην UNESCO, εξέφρασε την ανησυχία του για τη μοίρα του χρυσού αρχαίου προσωπείου και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επείγοντα μέτρα ώστε να προστατέψει τους αρχαιολογικούς χώρους της Συρίας.
Η αραβική εφημερίδα Asharq Al Awsat έγραψε ότι το Ισλαμικό Κράτος πουλά τη χρυσή μάσκα της Μπααλσαμίν σε δημοπρασία και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ και λέγεται ότι προσπάθησε να αγοράσει τη μάσκα μέσω των διασυνδέσεών του με τους οπλαρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους «attempted to buy the mysterious mask through his connections with ISIS high-ranking warlords».
«Θέλω να σώσω αυτό το αρχαίο αριστούργημα και είμαι έτοιμος να πληρώσω την πιο εξωφρενική τιμή για την ανάκτηση της μάσκας της Μπααλσαμίν», φέρεται να είπε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας σύμφωνα με την εφημερίδα Asharq Al Awsat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου