Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

O Χουσεΐνοφ τους εξόργισε και ο Απόλλωνας την πάτησε! Αποκλεισμός για την ομάδα της Λεμεσού...

Την ήττα με 1-0 και συνάμα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ γνώρισε ο Απόλλωνας από την Καμπάλα στο Μπακού. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", οι "κυανόλευκοι" δεν τα κατάφεραν να φύγουν με το επιθυμητό αποτέλεσμα, μένοντας εκτός από δύο πέναλτι του προκλητικότατου Χουσεΐνοφ, ένα στην Κύπρο και ένα στο Αζερμπαϊτζάν.


Το παιχνίδι:
Πιο δυνατά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι και πίεσαν τη Λεμεσιανή ομάδα. Λογική η πίεση και ο ενθουσιασμός στα πρώτα λεπτά των Αζέρων, λόγω και της στήριξης που τύγχαναν από 11.000 περίπου φίλους τους.
Μέχρι και το 15΄, ωστόσο, δεν καταγράφηκε κάτι το αξιόλογο, με την πρώτη πολύ καλή φάση να σημειώνεται ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Βάλε απέκρουσε το πλασέ του Ζενιόφ, που είχε βρεθεί απέναντί του.
Ακολούθως και μέσα σ ένα δίλεπτο οι Αζέροι έχασαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 27΄, ο Χουσεΐνοφ έκανε τη συρτή μπαλιά και ο Αντόνοφ με εξουδετερωμένο το Βάλε, έστειλε από το μισό μέτρο την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χουσεΐνοφ έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι και σε μία φάση που η άμυνα του Απόλλωνα αδράνησε και πάλι.
Δύο ευκαιρίες για την Καμπάλα, που ανάγκασε τον κόσμο της να ξεσηκωθεί και να μπει πιο... δυναμικά στο παιχνίδι.
Από εκεί και πέρα, οι "κυανόλευκοι" δεν απειλήθηκαν και είχαν μία αξιόλογη φάση στο 42΄, με τον Κολοκούδια να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα... απάντησε η Καμπάλα, με το Βάλε να διώχνει με γροθιές την μπάλα, μετά το μακρινό σουτ του Σαντίγκοφ, στην τελευταία φάση για το πρώτο μέρος.
Καλύτερα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας και στο 50΄ απείλησε για πρώτη φορά, όταν το σουτ του Παπουλή μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Μπεζοτόσνι, ενώ το σουτ του Άλεξ Ντα Σίλβα λίγο έξω από την περιοχή έφυγε μόλις άουτ στο 62΄.
Νέα καλή στιγμή για τους "κυανόλευκους" στο 76΄. Μετά από σέντρα από δεξιά του Πέδρο, η κεφαλιά του Γκιέ έφυγε άουτ.
Εκεί που όλα έδειχναν πως η Λεμεσιανή ομάδα πίεζε για το γκολ που θα της χάριζε την πρόκριση, στο 79΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Σακέτι -αν και το σουτ έγινε από κοντινή θέση, ήταν ανοικτό το χέρι του Αργεντινού. Ο Χουσεΐνοφ ανέλαβε την εκτέλεσή του και έκανε το 1-0 για τους Αζέρους στο 80΄.
Μάλιστα, μετά το γκολ της Καμπάλα, όπως και στην Κύπρο, έτσι και τώρα ο αρχηγός των Αζέρων προκάλεσε και πάλι, ξεκινώντας την αγαπημένη του συνήθεια, τις χειρονομίες.
Ακολούθως, ο Απόλλωνας πέρασε μπροστά και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης που θα έστελνε το παιχνίδι στην ημίωρη παράταση. Ο Γκιέ στο 84΄ δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 87΄ και στο 88΄ ο Μπεζοτόσνι είπε ΟΧΙ στα κοντινά σουτ του Παπουλή.
Στις καθυστερήσεις, προκλήθηκε ένταση με πρωταγωνιστή τον Χουσεΐνοφ, αλλά αυτός που αποβλήθηκε ήταν ο Αμπάσοφ με απευθείας κόκκινη κάρτα για προσπάθειά του να χτυπήσει παίκτη του Απόλλωνα εκτός φάσης.
Τίποτα, ωστόσο, δεν έμελλε να αλλάξει παρά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Λεμεσού, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει νικητές του Αζέρους με 1-0 και το συγκρότημα του Πέδρο Εμανουέλ εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
ΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ντασντεμίροφ, Αμπάσοφ, Ράφαελ, Σαντίγκοφ, Χουσεΐνοφ, Γκάι, Ντοντό, Ζενιόφ, Αντόνοφ (71΄ Ζεκ).
ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Ελίζιο, Λόπες (61΄ Τουράμ), Φρέιρε, Ζάιμε (81΄ Φάρλεϊ), Σακέτι, Γκουγιόν, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Παπουλής, Κολοκούδιας (61΄ Γκιέ).
Κίτρινες Κάρτες: Χουσεΐνοφ - Ντα Σίλβα, Παπουλής, Ζάιμε, Φρέιρε, Σακέτι, Βάλε, Τουράμ
Κόκκινες Κάρτες: Aμπάσοφ (Απευθείας).
** Δύο αλλαγές για την Καμπάλα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην Κύπρο. Ο Ντασντεμίροφ πήρε τη θέση του Ρικαρντίνιο και ο Ντοντό του Ζαργκάροφ.
** Με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε τον αγώνα του "Αντώνης Παπαδόπουλος" παρέταξε τον Απόλλωνα ο Πέδρο Εμανουέλ.
** Διαιτητής ο Πορτογάλος Pereira Gomes Duarte Nuno με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ferreira Pinto και Raposo Venâncio Manuel. Τέταρτος διαιτητής ο επίσης Πορτογάλος Duarte Paixao. 


kerkida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου