Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η άλλη «πλευρά του λόφου»... O κρατούμενος μαχαίρωσε προηγουμένως αστυνομικό και απειλούσε να σφάξει άλλον αστυνομικό!

Σάλος από την  χιονοστιβάδα αποκαλύψεων...






Ενώ Υπουργός Δικαιοσύνης από τη μια και Γενικός Εισαγγελέας και Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής από την άλλη ερείζουν για το εάν το πόρισμα της Αρχής ήταν ή όχι καταδικαστικό για τις πράξεις των αστυνομικών και για το αν υπήρξε σοβαρή κωλυσιεργία στις έρευνες, τώρα έρχεται να προστεθεί η μαρτυρία του Προέδρου του ΣΑΚ, ο οποίος φωτίζει μια άλλη πλευρά του επεισοδίου.

Σύμφωνα με τα όσα παρακολουθήσαμε στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και την εκπομπή «Τομές στα Γεγονότα», η οποία αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ για το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού από δύο αστυνομικούς ενός κρατούμενου στα κρατητήρια Πόλεως Χρυσοχούς, υφίσταται και μια άλλη οπτική για το πως και γιατί πήραν αυτή την τροπή τα γεγονότα και κυρίως το τι προηγήθηκε της επέμβασης των αστυνομικών στο κελί του κρατούμενου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομικών Κύπρου, Ανδρέας Συμεού επέμεινε στις αναφορές του περί ύπαρξης ενός σοβαρού επεισοδίου το οποίο προηγήθηκε του άγριου ξυλοδαρμού μεταξύ του κρατούμενου και ενός άλλου αστυνομικού. 


Στο επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Συμεού, ο κρατούμενος φέρεται να είχε μαχαιρώσει έναν άλλο αστυνομικό.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΑΚ, ανέφερε ότι ο κρατούμενος απείλησε και τους άλλους δύο αστυνομικούς ότι θα τους «σφάξει», όπως έπραξε με τον συνάδελφο τους, εάν τον πλησίαζαν, κάτι που ίσως καταδεικνύεται και από τις μάλλον απειλητικές κινήσεις των χεριών του κρατουμένου. 

Σε κάθε περίπτωση, από μια δεύτερη ματιά του εν λόγω video εμφανίζεται ο κρατούμενος, προτού ξεκινήσει ο ξυλοδαρμός του, να έχει αίμα στα χέρια του. Εάν και εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί ναι μεν μια διαφορετική οπτική γωνία, ωστόσο και πάλι το άτομο αυτό θα μπορούσε να ελεγχθεί μόνο με την χρήση σπρέι, η οποία ούτως ή άλλως έλαβε χώρα στην αρχή του επεισοδίου και εν συνεχεία να ακινητοποιηθεί χωρίς όμως να υπάρξει αυτή η υπέρμετρη έκρηξη βίας που εμφανίζεται περισσότερο πλέον ως εκδικητική μανία, παρά συμμόρφωση και σωφρονισμό.


Αναφορές από την Πόλη Χρυσοχούς αναφέρουν επίσης ότι ο κατηγορούμενος ήταν γνώστης πολεμικών τεχνών.

Στον αντίποδα, ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης, πραγματοποιώντας και αυτός παρέμβαση στην εκπομπή με την σειρά του, υποστήριξε ότι οι δύο αστυνομικοί δεν θα έπρεπε να να κατηγορηθούν για βασανιστήρια εναντίον κρατουμένου, αλλά για απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει ακόμα και το θάνατο του κρατούμενου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου