Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πολύ… ΠΑΟΚ για να πεθάνει!

Το εις βάρος του πέναλτι «φάντασμα», όχι μόνο δεν τον άγχωσε αλλά τον ξύπνησε. Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ με τον Κωνσταντινίδη στην Σλοβακία και παρότι έπαιξε για 20’ με δέκα πέρασε με το 1-1 στην επόμενη φάση 


Πολύ… ΠΑΟΚ για να πεθάνει

Ο ΠΑΟΚ, έστω και με απουσίες, ήταν καλύτερη ομάδα από τη Σπάρτακ, αλλά δεν πήρε μία μεγάλη νίκη λόγω δικών του λαθών. Του 'Ολσεν που έκανε δώρο ένα πέναλτι στο 35΄ και του Σκόνδρα που άπλωσε χωρίς αγκώνα σε αντίπαλο στο 67΄ και αποβλήθηκε. «Λάθη» μπορούν να χρεωθούν και τα χαμένα τετ-α-τετ του Μακ που δικαιολογούνται για παίκτη της ποιότητάς του.
Ο ΠΑΟΚ μπαίνει αύριο στην κληρωτίδα των πλέι οφ του Euroa League, μετρώντας ακόμη ένα  κερδισμένο παίκτη, τον Κοροβέση που άρπαξε την ευκαιρία του Τούντορ. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται ενίσχυση για να μην πάρει άλλα ρίσκα στο δρόμο του για τους ομίλους του Europa League.
Πριν το παιχνίδι είχαμε και στιγμές έντασης μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της Σπάρτακ, χωρίς όμως να πάρουν σοβαρές διαστάσεις.
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Ζλάτε Μόραβτσε
Διαιτητής: Τομπίας Βελτζ (Γερμανός)
Σπάρτακ Τρναβα (Γιουράι Γιάραμπεκ): Κάμεναρ, Νίκολιτς, Μπόρτελ, Γκρέσακ, Τοτ, Κασάδο (Μπάες 79΄), Σάμπο, Γιάντεσκα, Μίκοβιτς, Χαλίλοβιτς (Μίκινιτς 79΄), Βόιτους (Χάρμπα 62΄).
ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ): Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Κόστα, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε (81΄ Σαββίδης), Τζιόλης, Πέλκας, Κοροβέσης, Μακ, Μυστακίδης (Κουλούρης 57΄-Πούγγουρας 69΄)
Γκολ: 35' Σάμπο (πεν) - 48' Κωνσταντινίδης
Κάρτες: 15' Γκρέσακ, 45+2' Χαλίλοβιτς, 70' Τοτ, 83' Σάμπο - 19' Τζαβέλλας, 24' Πέλκας, 34' Όλσεν
Αποβολές: 67' Σκόνδρας
«Καυτό» τρίλεπτο
Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς καλό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, κι ενώ ο Τούντορ ήταν συνεχώς όρθιος κι έδινε οδηγίες στους παίκτες του. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε τρεις καλές στιγμές στο 11', στο 12΄και στο 13΄.
Αρχικά στο 11' ο Μακ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έπειτα από υπέροχη μπαλιά του Πέλκα που εξέθεσε την άμυνα της Σπάρτακ η οποία είχε ανέβει ψηλά, στο χώρο του κέντρου. Ο Σλοβάκος απέφυγε τον Κάμεναρ, όμως πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 0-1.
Στο επόμενο λεπτό, ο Κοροβέσης βρέθηκε ξεχασμένος μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, έστρωσε τη μπάλα στον Κάτσε, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό από πλεονεκτική θέση. Ο Κάμεναρ απέκρουσε και ο Κοροβέσης έστειλε τη μπάλα στα δύχτια στο ριμπάουντ, όμως υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.
Στην επόμενη φάση, ο Κάτσε επιχείρησε ένα σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Βέβαια, οι «ασπρόμαυροι» μετέφεραν με τρεις καλές φάσεις στο ξεκίνημα το άγχος στους Σλοβάκους, αν και δεν κατάφεραν να πετύχουν νωρίς το πολυπόθητο γκολ που θα τους έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο του ματς.
Ο ΠΑΟΚ τον έλεγχο του ρυθμού
Στο 18΄ υπήρξαν νεύρα ανάμεσα σε Κόστα και Γκρέσακ, έπειτα από ένα μαρκάρισμα, με τον Τζαβέλλα να σπεύδει να απομακρύνει τον αντίπαλό του απλώνοντας το χέρι στον λαιμό του και να δέχεται την κίτρινη κάρτα.
Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, κυκλοφορώντας καλά τη μπάλα όπως ζητούσε ο Τούντορ. Η Σπάρτακ έκανε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Στο 29΄ ο Πέλκας έκανε μία εντυπωσιακή ενέργεια, κουβαλώντας τη μπάλα από την αριστερή πλευρά και το ύψος της μεσαίας γραμμής και αδειάζοντας όποιον βρήκε μπροστά του. Ωστόσο το τελείωμα δεν ήταν καλό καθώς το σουτ κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Κάμεναρ.
Περίεργο πέναλτι και 1-0 κόντρα στη ροή του ματς
Με ένα πολύ περίεργο πέναλτι από το... πουθενά, η Σπάρτακ Τρνάβα άνοιξε το σκορ απέναντι στον ΠΑΟΚ, κι ενώ ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλύτερος και είχε περισσότερες ευκαιρίες στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα. Σε μία πολύ περίεργη φάση, ο Όλσεν είχε μπλοκάρει την μπάλα, είδε τον Σάμπο να πηγαίνει επάνω του και "έβγαλε" το γόνατο του πάνω στον αντίπαλο επιθετικό. Ο βοηθός συμβούλευσε τον διαιτητή για την φάση και αυτός έδειξε το σημείο του πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Όλσεν. Μάλιστα, από το λάθος του Σοηδού γκολκίπερ απογοητεύτηκε και ο Άρνεσεν, χτυπώντας το μάγουλό του στη φάση.
Σπουδαία διπλή ευκαιρία, πέρασε τη γραμμή η μπάλα
Στο 38΄ ο Μακ έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε έξυπνα τη μπάλα στην μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Κάτσε έκανε την προβολή, ο Κάμεναρ έδιωξε πάνω στην γραμμή και ο Πέλκας στην επαναφορά σούταρε αλλά ο... Μυστακίδης άθελα του βρέθηκε στην πορεία της μπάλας που πήγαινε στα δίχτυα! Από το ριπλέι της φάσης δεν φάνηκε ξεκάθαρα αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή στην πρώτη προβολή του Κάτσε. Ωστόσο, υπήρχαν μαρτυρίες Σλοβάκων φωτογράφων που βρίσκονταν πίσω από την εστία πως η μπάλα πέρασε για αρκετούς πόντους τη γραμμή κι έτσι το γκολ έπρεπε να μετρήσει.
Γενικότερα στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, είχε σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει και δεν απειλήθηκε. Παρόλα αυτά βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Σπάρτακ που έκανε την πρώτη τελική της προσπάθεια μετά το γκολ που πέτυχε με το... περίεργο πέναλτι.
Έδιωξε το άγχος μέσα σε τρία λεπτά
Με ένα γρήγορο γκολ στο τρίτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έδιωξε το άγχος που του είχε δημιουργήσει το γκολ της Σπάρτακ. Ο Κοροβέσης έκανε εξαιρετική ενέργεια και ωραία σέντρα από την αριστερή πλευρά και ο Κωνσταντινίδης που ήταν ολομόναχος μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δύχτια με κεφαλιά. Έτσι ο ΠΑΟΚ απέκτησε σκορ πρόκρισης.

 
Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης, αφήνοντας πολλούς ανοιχτούς χώρους. Ο Δικέφαλος το εκμεταλλεύτηκε, σπαταλώντας όμως δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά ο Μακ βγήκε σε θέση τετ α τετ μετά από όμορφη μπαλιά του Πέλκα, όμως καθυστέρησε να πλασάρει, χάνοντας το δεύτερο τετ α τετ του στο ματς στο 53΄.
Λίγο αργότερα, ο ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι εκτεθειμένη την άμυνα της Σπάρτακ, βγαίνοντας με υπεραριθμία στην αντεπίθεση. Ωστόσο και πάλι δεν τελείωσε αποτελεσματικά τη φάση, με τον Πέλκα να πλασάρει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να απειλήσουν με ένα σουτ που κόντραρε στον Σκόνδρα και λίγο έλειψε να μπερδέψει τον Όλσεν, με τη μπάλα τελικά να βγαίνει κόρνερ.
Αποβολή για Σκόνδρα
Στο 67΄ ο Σκόνδρας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στο σώμα του Χάρμπα εκτός φάσης, πριν την εκτέλεση ενός κόρνερ για τον ΠΑΟΚ. Ο Τούντορ έβαλε στο ματς τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας, «θυσιάζοντας» ξανά τον Κουλούρη, όπως και στο πρώτο παιχνίδι. Στη συνέχεια οι Σλοβάκοι πίεσαν, όμως δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.
Παρότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτης για περίπου 25 λεπτά, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το 1-1 που του έδωσε το εισιτήριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι Σλοβάκοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Όλσεν, ο ρυθμός έπεσε και ο ΠΑΟΚ κρατούσε εύκολα το σκορ που ήθελε. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι σπουδαίο στην αναμέτρηση, πέρα από κάποια σουτ που δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Τζιόλης ο οποίος κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, έχοντας μάλιστα ως αντίπαλο τον Σάμπο.
Η φάση του αγώνα
Μπορούμε να διαλέξουμε πολλές αλλά σίγουρα η καθοριστική ήταν το γκολ του Κωνσταντινίδη, το πρώτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ που σημάδεψε μία πρόκριση.
O διαιτητής
Ο διαιτητής πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις και μάλλον τον δικαιώνουν οι επιλογές του (πέναλτι και αποβολή), αλλά τον κρέμασε ο δεύτερος βοηθός στη φάση του γκολ του Κάτσε.
Μας άρεσε
Η ομαδικότητα και το πλάνο που λειτούργησε και με πολλές απώλειες, γιατί έβγαλε πολλές επιθέσεις με τη μπάλα κάτω ο ΠΑΟΚ.
Δεν μας άρεσε
Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν τελείωνε τις φάσεις (ειδικά ο Μακ δεν δικαιολογείται γιατί μιλάμε για διεθνή παίκτη με εμπειρία πλέον) και φυσικά τα νεύρα που στοιχίζουν αποβολές και πέναλτι.

Πληροφορίες από sport-fm.gr, sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου