Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Τα δέκα πιο ακριβά ποτά του κόσμου!

Από τη μπύρα των 12.000 δολαρίων στο πιο ακριβό ρούμι, την βότκα με τα διαμάντια και την τεκίλα στολίδι. Τα ποτά που είναι φτιαγμένα για λίγους (Pics).



Ποτά, οι τιμές των οποίων προκαλούν ίλιγγο και σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί είναι τόσο ακριβά, αλλά και να ονειρεύεσαι να μπορούσες να τα δοκιμάσεις. Πραγματικά, ποιος ξοδεύει εκατομμύρια για ένα ποτήρι σπάνιου κρασιού, τεκίλας ή ουίσκι;
10. Vieille Bon Secours Ale
 
Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβές μπύρες του πλανήτη, την οποία λίγο δύσκολα θα εντοπίζατε σε οποιαδήποτε κάβα, αφού για την απολαύσετε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικά σημεία πώλησης.
Η μπύρα παράγεται από τη βελγική εταιρία Caulier και μπουκάλι 12 λίτρων της φτάνει τα 1.200 δολάρια. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή εκτός από το όνομά της είναι η μοναδική γεύση με αρώματα καραμέλας βουτύρου και τόνους γλυκόριζας και γλυκάνισου.
9. The Winston Cocktail
 
Όταν επιλέγεις να πληρώσεις 14.000 δολάρια περιμένεις να τουλάχιστον να πάρεις ένα μπουκάλι για να κάνεις τουλάχιστον φιγούρα στους φίλους σου, όμως με το κοκτέιλ Winston κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό που κάνει τόσο ακριβό το συγκεκριμένο κοκτέιλ είναι τα συστατικά, αλλά και η φήμη του.
Το Winston περιλαμβάνει 60 ml Κονιάκ Croizet 1858 Cuvee Leonie, Grand Marnier Quintessence, Chartreuse Vieillissement Exceptionnellement Prolonge και μια σταγόνα Angostura Bitters. Η γαρνιτούρα από ίνες ζάχαρης και πράσινο Chartreuse διαμορφώνουν ένα αμπέλι, με έδαφος από σοκολάτα και μοσχοκάρυδο που χρειάζεται 16 ώρες για την προετοιμασία και το ποτό θα πρέπει να το παραγγείλεις τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα.
8. Legacy by Angostura
Ίσως πρόκειται για το πιο ακριβό ρούμι του κόσμου, καθώς ένα μπουκάλι του πωλείται έναντι 25.000 δολαρίων και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012 για τους εορτασμούς της 50ής επετείου της ανεξαρτησίας του Τρινιντάντ.
Κάθε μπουκάλι 500ml από κρύσταλλο και ασήμι έχει δημιουργηθεί ειδικά από την Asprey στο Λονδίνο, τους κοσμηματοπώλες του πρίγκιπα Καρόλου.
Το Legacy by Angostura  είναι ένα ρούμι ηλικίας 17 ετών.
7. 1811 Château d’Yquem
 
Οι λάτρεις του καλού κρασιού ζουν για τη στιγμή που θα καταφέρουν να απολαύσουν έστω και ένα ποτήρι από το συγκεκριμένο πανάκριβο κρασί.
Ένα μπουκάλι του συγκεκριμένου κρασιού κοστίζει 130.000 δολάρια και αυτό γιατί η σοδειά του 1811 χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες του Μπορντό από όσους ήταν αρκετά τυχεροί για να το δοκιμάσουν. Μάλιστα, ο κριτικός κρασιού Robert Parker έδωσε 100 πόντους το 1999, όταν το περιέγραψε ως "υγροποιημένο creme brulee".
6. Penfolds Ampoule
 
Αν αγαπάτε το κόκκινο κρασί και ονειρεύεστε να δοκιμάσετε το καλύτερο του κόσμου, τότε πρέπει να δοκιμάσετε το Penfolds Ampoule. Κάθε τέτοια αμπούλα, 12 συνολικά σε όλο τον κόσμο, κοστίζει 170.000 δολάρια και φθάνει για να γεμίσει ένα μόλις ποτήρι.
Κατά το άνοιγμα της χειροποίητης αμπούλας από τον ιδιοκτήτη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οινοποιητικής ομάδας των Penfolds, είναι υποχρεωτικό να δώσει το "παρών".
5. Armand de Brignac Midas
 
Το Armand de Brignac Midas είναι το μεγαλύτερο, αλλά και το πιο ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας που διατίθεται σήμερα. Το μπουκάλι, που έχει σχεδιαστεί από τον 14χρονο Flayor Flav, ζυγίζει 45 κιλά και κοστίζει 215.000 δολάρια.
Η γεύση της σαμπάνια δεν είναι τόσο ιδιαίτερη, ώστε να ανταποκρίνεται στο υπερβολικό κόστος, παρόλα αυτά η εταιρία υποστηρίζει ότι το μέγεθος της φιάλης είναι αυτό που αυξάνει την τιμή, αλλά και η ζήτηση.
4. Dalmore 62
 
Το Dalmore 62 αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά ουίσκι του κόσμου, που μόνο λίγοι μπορούν να το προμηθευτούν, αφού ένα μπουκάλι κοστίζει 215.000 δολάρια.
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 12 μπουκάλια από το 62 ετών ουίσκι. Ένα από τα μπουκάλια πωλήθηκε στη Σιγκαπούρη σε τιμή ρεκόρ, τα 460.000 δολάρια.
3. Diva Vodka
 
Πρόκειται για τη βότκα της Σκοτσέζικης εταιρίας Blackwood Distillers και κάθε μπουκάλι της κοστίζει 1.000.000 δολάρια. Αυτό που εκτοξεύει την τιμή της συγκεκριμένης βότκας είναι το γεγονός ότι σε κάθε μπουκάλι που συσκευάζεται υπάρχουν στο κέντρο πολύτιμοι λίθοι, όπως διαμάντια,σμαράγδια και ρουμπίνια.
Κατά τα άλλα οι κριτικοί αναφέρουν ότι η γεύση και η ποιότητα της βότκας υστερεί σε αναλογία με την εξωφρενική τιμή της.
2. Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne
 
Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το DNA του κονιάκ, δηλαδή ο πρόγονος του συγκεκριμένου ποτού, καθώς είναι ηλικίας 100 ετών. Αυτό που το κατατάσσει όμως ως το πιο ακριβό κονιάκ του κόσμου δεν είναι άλλο από την πολυτελέστατη συσκευασία του και φυσικά την φήμη του. Το μπουκάλι κοσμείται από κίτρινο χρυσό 24-καρατίων, πλατίνα και φυσικά διαμάντια.
Ένα μπουκάλι του, πραγματικά, πανάκριβου ποτού αγγίζει τα 2.000.000 δολάρια, ποσό που προκαλεί ίλιγγο.
1. Tequila Ley .925
 
Πρόκειται για την ακριβότερη τεκίλα του κόσμου, καθώς η τιμή ενός μπουκαλιού του συγκεκριμένου ποτού φθάνει τα 3.500.000 δολάρια, ποσό που ελάχιστοι θα διέθεταν για να το απολαύσουν.
Αυτό που ανεβάζει κατακόρυφα την τιμή του ποτού είναι και σε αυτή την περίπτωση το μπουκάλι, μιας και η χειροποίητη φιάλη είναι κατασκευασμένη από 32 Μεξικανούς τεχνίτες. Ενώ, τα υλικά είναι ένας συνδυασμός πλατίνας και ασημιού, που στολίζονται από 6.000 διαμάντια. Όσο για το περιεχόμενο, τριών, έξι και εννέα ετών τεκίλα είναι ανακατεμένες σε ιδανική αναλογία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου