Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αναστασιάδης: Τον Γολγοθά διαδέχεται η Ανάσταση !

Με την ευκαιρία της εορταστικής περιόδου της Ανάστασης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, μετέβη σήμερα στη στρατιωτική έδρα της ΕΛΔΥΚ και σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Λευκωσίας, απευθύνοντας ευχές και προσφέροντας δώρα στις στρατιωτικές μονάδες.



Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη συνοδεία του, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Πεζικού, Γεώργιος Κουρής, εξέφρασε τη χαρά των αξιωματικών και οπλιτών της Δύναμης αλλά και την τιμή που αισθάνονται, καθώς, όπως είπε, με την επίσκεψη αυτή "αποδεικνύεται το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η αγάπη" του "για τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ".

"Τα στελέχη και τους οπλίτες", είπε ο Διοικητής, "που, κατά τις άγιες αυτές ημέρες, εθελοντικά, ευρίσκονται εδώ, στην Κύπρο, μακριά από τις κατοικίες και τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, ευελπιστώντας ότι αποτελούν, με την εδώ παρουσία τους, δύναμη αποτροπής, σταθερότητας αλλά και στήριγμα για την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλει ο κυπριακός λαός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του".

Ευχόμενος "Καλό Πάσχα, Υγεία προσωπική και οικογενειακή Ευτυχία" και εκπλήρωση των προσδοκιών του για το καλό του κυπριακού λαού, ο Συνταγματάρχης Κουρής επέδωσε στον Πρόεδρο πλακέτα με το έμβλημα της ΕΛΔΥΚ, που δείχνει την Ελλάδα και την Κύπρο δαφνοστεφανωμένες, κάτω από το γαλάζιο του ουρανού και το μπλε της θάλασσας και με αναγραφή του έτους 1960 οπόταν ήλθε η ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο και το ρητό του Ηροδότου: "Όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και ομόθρησκον και ομότροπον".

Ανταποδίδοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χάρισε στην ΕΛΔΥΚ ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, απευθυνόμενος δε στο προσωπικό της Δύναμης είπε ότι η παρουσία του στο στρατόπεδό τους "δεν είναι παρά έμπρακτη απόδειξη βαθύτατου σεβασμού".

Αλλά, πρόσθεσε, "και της ευγνωμοσύνης που τρέφουμε προς την Ελληνική Δύναμη Κύπρου και, γενικότερα, προς το ελληνικό κράτος, την Ελλάδα, διότι, μέσα από τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία της, από το 1960 μέχρι σήμερα, και με αίμα, θεμελίωσε, κράτησε και διαφύλαξε την ανεξαρτησία της ιδιαίτερης μας πατρίδας, της Κύπρου".

"Θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμα", είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, "διότι, μακριά από οικογένειες, προτιμάτε το καθήκον προς την πατρίδα. Γνωρίζω ότι περνάτε οπωσδήποτε τούτες τις ημέρες μια συναισθηματική δοκιμασία, γνωρίζω την ίδια ώρα ότι αισθάνεστε –έτσι το νοιώθουμε και έτσι το βιώνουμε– και υπερήφανοι, διότι η πατρίδα σάς έταξε να υπηρετείτε ένα ακρότατο φυλάκιο όπου ακόμα σώζεται ο Ελληνισμός".

Δυστυχώς, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, "ο κυπριακός Ελληνισμός και πάλιν δοκιμάζεται όπως βεβαίως και οι Έλληνες αδελφοί, μέσα από μιαν κρίση πρωτόγνωρη -θα πρέπει να πω- όμως, δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία δοκιμαζόμαστε ως Ελληνισμός, είτε περνώντας κάτω από στρατιωτικά κατοχικά δεδομένα, είτε περνώντας τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε, αντιμετωπίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που επισώρευσε η διεθνής οικονομική κρίση".

Σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στο Σταυροβούνι, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη συνοδεία του υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο Υποδιοικητής Καταδρομών, Αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Φωτίου, ενώ ο Πρόεδρος ευχήθηκε στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς καλές εορτές στους ιδίους και την οικογένεια τους, τους ευχαρίστησε για την υπηρεσία και την προσφορά τους και τους δώρισε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ακολούθως, ο κ. Αναστασιάδης μετέβη σε άλλο στρατόπεδο στον Κόρνο, όπου τον υποδέχθηκε ο Ταξίαρχος Χριστόφορος Σάββα. Απευθυνόμενος στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους ευχαρίστησε διότι, κάτω από δύσκολες συνθήκες, υπηρετούν την πατρίδα.

Έτσι, πρόσθεσε, "δίδετε το δικαίωμα σε εμάς, μέσα από την αποτρεπτική δύναμη και την καλή εκπαίδευση, να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες ή τις όποιες απειλές".

"Είναι ειλικρινά με βαθύτατη λύπη που βιώνουμε τη νέα κρίση που πλήττει την πατρίδα μας", δήλωσε ο Πρόεδρος. "Αυτήν τη φορά", είπε, "δεν είναι η στρατιωτική κατοχή, αλλά η οικονομική ένδεια, στην οποία, δυστυχώς, έχουμε οδηγηθεί λόγω της διεθνούς κρίσης". 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε "ότι η όποια οικονομική κρίση, η όποια οικονομική εξασθένιση δεν θα επιτρέψει σε κανένα μας –και αυτό είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση– να υπολογίζει ότι μπορεί να είμαστε ευάλωτοι σε ό,τι αφορά τις εθνικές μας διεκδικήσεις". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου