Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δες τις επιταγές «αλληλεγγύης» στα ΕΔΟΝΟπουλα...


18683184
H «αλληλεγγύη» φαίνεται πως είχε αναχθεί σε «ευγενές σπορ» επί διακυβερνήσεως Χριστόφια. Εκτός από τα «τσεκκούθκια» του Ταμείου Αλληλεγγύης, «τσεκκούθκια» προς την ΕΔΟΝ έκοβαν και οι ημικρατικοί οργανισμοί και πάλι για σκοπούς… αλληλεγγύης!
Την περίοδο που η οικονομία βούλιαζε και ο Δημήτρης Χριστόφιας ετοιμαζόταν να παραδώσει την εξουσία, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενίσχυε το Παιδικό Τμήμα της ΕΔΟΝ με 250 ευρώ για τα «Κάλαντα Αλληλεγγύης». Πάντως πηγή του ΚΟΑ ανέφερε ότι δεν είδε ποτέ ΕΔΟΝόπουλα στα γραφεία του Οργανισμού να λένε κάλαντα… τα οποία μάλλον έψαλλαν εξ αποστάσεως.


Το παράδοξο είναι ότι χρήματα δεν δόθηκαν σε κανέναν άλλο οργανισμό νεολαίας ή σύνδεσμο για «Κάλαντα». Αντιθέτως μάλιστα όταν παλαιότερα ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης είχε ζητήσει από τον ΚΟΑ να αγοράσει εισιτήρια για το ΤΕΛΕΘΟΝ, ο γεν. διευθυντής του ΚΟΑ είχε επιστρέψει τα εισιτήρια στον κ. Συλλούρη λέγοντας πως «είχε οδηγίες» να τον πληροφορήσει ότι «δυστυχώς οι Νόμοι και οι Κανονισμοί (…) δεν επιτρέπουν στον Οργανισμό την αγορά των εισιτηρίων…».


Πηγές του «Π» αναφέρουν ότι την περίοδο που ο ΚΟΑ έδινε «χαρτζιλίκι» στο παιδικό τμήμα της ΕΔΟΝ, επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, έκοβε χορηγίες αθλητών και καθυστερούσε πληρωμές προπονητών.
Από την πίσω πόρτα


Την ίδια περίοδο το δ.σ. του ΚΟΑ επέδειξε την «αλληλεγγύη» του και σε συγκεκριμένο αθλητή, με «τσεκκούι» 2.582 ευρώ ως υποτροφία για το 50% των διδάκτρων για τις σπουδές του. Δεν θα υπήρχε τίποτα μεμπτό σε αυτή τη χορηγία, αφού ο ΚΟΑ δίνει υποτροφίες σε αθλητές κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με συγκεκριμένα δικαιολογητικά.


Για τον εν λόγω αθλητή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο οποίος είναι κωπηλάτης, η εντολή για την υποτροφία δόθηκε από το δ.σ. χωρίς να ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες. Κανονικά θα έπρεπε να είχε προταθεί από την Ομοσπονδία του και να διαβιβαστούν στοιχεία που να αφορούν την επίδοσή του σε διεθνείς αγώνες, όπως επίσης και τις επιδόσεις του στις σπουδές. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και το δ.σ. στις 28/12/2012 αποφάσισε να δώσει με συνοπτικές διαδικασίες την υποτροφία.
Στον ΚΟΑ φαίνεται κάτι να μην πηγαίνει καλά σε σχέση με τη διαχείριση χορηγιών, βοηθημάτων και οικονομικών ενισχύσεων. Πληροφορίες που περιέρχονται σε γνώση μας, μαζί με σχετικά έγγραφα, χρήζουν μελέτης καθώς φαίνεται να ακολουθούνται διαδικασίες που «μπάζουν» και εκτός των άλλων δημιουργούν τριβές ακόμα και με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Μάλιστα υπάρχει και σχετική αλληλογραφία που έχει να κάνει με την κατάταξη αθλητών σε κατηγορίες βάσει των οποίων λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση. 

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου