Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: Ο Άλεξ... χάλασε τη φιέστα


Τι και αν ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ετοιμαζόταν για νίκη επί της ΑΕΚ και φιέστα για κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρά τις προτροπές των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας πως ακόμα τίποτα δεν κρίθηκε;

Η ομάδα της Λάρνακας και συγκεκριμένα ο Άλεξ Ντα Σίλβα φρόντισε να τους… χαλάσει τα σχέδια και με εκπληκτικό γκολ στο 78΄ χάρισε τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του, η οποία αφενός έχει αυξήσει τις πιθανότητές της για έξοδό της στην Ευρώπη, διατηρώντας παράλληλα το εκτός έδρας αήττητό της τη φετινή σεζόν στο θεσμό του πρωταθλήματος -μετά και το σημερινό "διπλό" στο ΓΣΠ, κι αφετέρου δίνει το δικαίωμα στην Ανόρθωση με «διπλό» επί της Ομόνοιας αύριο στο ΓΣΠ να ελπίζει ακόμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς... ψάχνοντας ένα "γρήγορο" γκολ έτσι ώστε να αποκτήσει προβάδισμα και να είναι ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

zOpt NS010047

Στο 9΄ ο Αλωνεύτης... γύρισε την μπάλα από τα αριστερά στο Μοράις, που έκανε το σουτ, με την μπάλα να... χτυπάει σε σώματα αμυντικών και να... φεύγει κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπέκμαν έκανε την προβολή μετά από γύρισμα -και πάλι- του Αλωνεύτη... με την μπάλα, ωστόσο, να καταλήγει στο Χάιμοφ.

Mε την πάροδο του χρόνου, η φιλοξενούμενη προσπάθησε να... ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 17΄... απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία, όταν το μακρινό σουτ του Μέρσιο απέκρουσε με γροθιές ο Πάρντο, με το Βελγοϊσπανό να κλείνει το οπτικό πεδίο στον Τσάντο στο 18΄, με αποτέλεσμα να μην βρει όπως θα ήθελε την μπάλα κι ενώ... έφευγε μόνος -μετά από μπαλιά του Γκριν.

Στο 21΄ ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ να... απειλήσει, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χαραλαμπίδη, ο Μουρίγιο -στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα- έκανε την κεφαλιά προς την εστία της ομάδας του, με το Χάιμοφ να αποκρούει.

Επτά λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν... απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες, όταν στη σπουδαιότερη μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι για να... ανοίξει το σκορ, ο Τσάντο, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Πάρντο μετά από κάθετη πάσα του Μέρσιο, πλάσαρε ψηλά πάνω από την εστία του κήπερ των "γαλαζοκιτρίνων".

Ακολούθως και μέσα σ' ένα δίλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές στην αναμέτρηση. Στο 32΄ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη η κεφαλιά του Ολιβέιρα... έφυγε έξω, ενώ στο 33΄ μετά από σέντρα του Χαραλαμπίδη, η μπάλα κόντραρε στον Καταλά και ο Χάιμοφ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Νέα καλή στιγμή για το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καταγράφηκε στο 39΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χαραλαμπίδη, ο Τζιόλης έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να... φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους το σουτ του Ζιλέ στο 44΄, όταν ο Πάρντο έπεσε και απέκρουσε στην κλειστή του γωνία.

Ο Άλεξ... χάλασε τη φιέστα (Φώτος)

Καλύτερα ξεκίνησε στην επανάληψη η ομάδα της Λάρνακας και στο 48΄ ο Αλεξάνδρου πρόλαβε και... σταμάτησε το πλασέ του Τομάς, ο οποίος ήταν μόνος απέναντι από τον Πάρντο, ενώ στο 52΄ ο κήπερ του ΑΠΟΕΛ απέκρουσε τη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Άλεξ Ντα Σίλβα.
Νέα σπουδαία ευκαιρία για τους "κιτρινοπράσινους" στο 54΄, με τον Πάρντο να πέφτει και να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μέρσιο, διατηρώντας το 0-0.
Όσο... περνούσε η ώρα και παρέμενε το ισόπαλο 0-0, το παιχνίδι... άνοιγε όλο και περισσότερο και κορυφωνόταν η αγωνία στους φίλους των δύο ομάδων.

Στο 61΄ καταγράφηκε μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ, όταν μετά από πάσα του Μπούντιμιρ στον Αλωνεύτη, ο τελευταίος βγήκε μόνος απέναντι από το Χάιμοφ, επιχείρησε το πλασέ, αλλά δεν μπόρεσε να... νικήσει τον Ισραηλινό πορτιέρε, με την ομάδα της Λάρνακας ένα λεπτό αργότερα να σημειώνει γκολ με τον Τομάς, ωστόσο να ακυρώνεται, αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Αριστείδη Χρίστου. Όπως δείχνει το τηλεοπτικό ριπλέι, η φάση είναι οριακή -σε τέτοιες περιπτώσεις η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου.
Ακολούθως τόσο στο 69΄ όσο και στο 70΄ ο Πάρντο... σταμάτησε τις προσπάθειες των Τσάντο και Ντα Σίλβα προτού γίνουν... απειλητικοί.

Στο 73΄ οι γηπεδούχοι είχαν μία σπουδαία στιγμή, όταν ο Χάιμοφ απέκρουσε δύσκολα την προβολή του Μπούντιμιρ -μετά από σέντρα του Αλεξάνδρου-, με την ΑΕΚ να... απαντά με γκολ πέντε λεπτά αργότερα, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια και δυνατό συρτό σουτ του Άλεξ Ντα Σίλβα, ο Βραζιλιάνος... νίκησε τον Πάρντο κι "έγραψε" το 1-0 για τους "κιτρινοπράσινους". 
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αντιδράσει και στο 83΄ έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Μπούντιμιρ -μετά από παράλληλη μπαλιά και πάλι του Αλεξάνδρου- δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από κοντά και να την στείλει στα δίχτυα του Χάιμοφ, στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα, η λήξη του οποίου βρήκε την ομάδα της Λάρνακας να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη, η οποία την φέρνει στην 3η θέση, ένα βαθμό πάνω από την Ομόνοια. 

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σολωμού, Ολιβέιρα, Καρυπίδης, Αλεξάνδρου, Τζιόλης, Μοράις, Μαντούκα (58΄ Μπούντιμιρ), Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Μπέκμαν (79΄ Μπιτόν).
ΑΕΚ: Χάιμοφ, Ζιλέ, Γκριν (20΄ Μουρίγιο), Πόλο, Καταλά, Μέρσιο (81΄ Παύλου), Λίνσεν, Πάλιτς (75΄ Μαραγκός), Ντα Σίλβα, Τομάς, Τσάντο.
Κίτρινες Κάρτες: Τζιόλης (4η), Ολιβέιρα, Χιώτης - Λίνσεν, Τομάς, Χάιμοφ (6η).
Κόκκινες Κάρτες: Ντε Κλερ (απευθείας).

Πηγή: kerkida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου