Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Έκκληση Αναστασιάδη: Ψηφίστε το μνημόνιο για να ανασάνει η πατρίδα


Έκκληση στη Βουλή, να εγκρίνει το απόγευμα τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο απηύθυνε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την έκβαση της ψηφοφορίας να αναμένεται οριακή. 

«Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε σήμερα είναι η υιοθέτηση της δανειακής σύμβασης, που θα επιτρέψει στην πατρίδα μας να ανασάνει και να μας δώσει την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα, μέσα από την κρίση που αντιμετωπίζουμε.»

Σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψής του σε στρατόπεδο στον Κόρνο, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει όλοι να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να συμπεριφερθούν με τρόπο που να συνάδει με το ευρύτερο καλό του τόπου.



Ο Νίκος Αναστασιάδης


Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε σήμερα, είπε, είναι η υιοθέτηση της δανειακής σύμβασης, που θα επιτρέψει στην πατρίδα μας να ανασάνει και να μας δώσει την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα, μέσα από την κρίση που αντιμετωπίζουμε.

Ο κύπριος πρόεδρος είπε ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για συζήτηση των θεμάτων της οικονομίας και εναλλακτικών προτάσεων.

Σημειώνεται ότι την πλάστιγγα για την ψήφιση του μνημονίου φαίνεται ότι θα κρίνει η ψήφος του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Συλλούρης φέρεται να κλίνει προς θετική ψήφο, η οποία θα προσφέρει στην κυπριακή κυβέρνηση την πλειοψηφία των 29 θετικών ψήφων, οι οποίες απαιτούνται για την έγκριση του μνημονίου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου