Κυριακή 28 Απριλίου 2013

H Ομόνοια σκόρπισε την Ανόρθωση και το Αποελ πήρε το Πρωτάθλημα!


Ομόνοια - Ανόρθωση: 4-0! Η Ομόνοια πήρε πάλι την ταυτότητα της Ανόρθωσης και το ΑΠΟΕΛ στέφεται πρωταθλητής Κύπρου. Η Ανόρθωση πρέπει να βρει κάποιο ειδικό να την ξεματιάσει αφού αγνοεί την νίκη εδώ και δύο μήνες...   



IMG 8876 Πάμε να δούμε τι έγινε σήμερα...

Ξεκίνημα με γκολ στο παιχνίδι, αφού στην πρώτη αξιόλογη φάση που "έφτιαξε" η Ομόνοια κατάφερε να σκοράρει. Ο Χριστοφή έκανε την ενέργεια από τα δεξιά, "σέρβιρε" στον Άλβες και ο Βραζιλιάνος αφού σταμάτησε την μπάλα γύρισε το κορμί του και με ωραίο σουτ... νίκησε το Μάστρου για να "γράψει" το 1-0.
Ακολούθως, η ομάδα της Αμμοχώστου προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σουτ του Κάλβο στο 9΄ ήταν αδύναμο και δεν δυσκόλεψε το Μορέιρα.

zOpt SAK_6050

Στο 12΄ η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν μετά από σέντρα του Εφραίμ ο Άλβες έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να... φεύγει μόλις άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Χριστοφή στο 18΄, κι ενώ στο 13΄ ένα καλό σουτ του Αλέξα με κατεύθυνση την "πράσινη" εστία... σταμάτησε ο Ντανιέλσον.
Νέα καλή στιγμή για το "τριφύλλι" στο 19΄, όταν και πάλι ο Χριστοφή σούταρε άουτ, ενώ στο 27΄ μετά από συνδυασμό των Εφραίμ και Άλβες, ο τελευταίος έκανε το σουτ, αλλά ήταν αδύναμο και μάζεψε εύκολα ο Μάστρου.

Ακολούθως και συγκεκριμένα στο 28΄ η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου είχε μία πολύ καλή στιγμή, όταν ο Κάλβο από καλή θέση κι εντός περιοχής σούταρε άουτ, ενώ στο 30΄ και στο 31΄ ο Οκκάς με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

zOpt SAK_6068

Στο 34΄ ήταν η σειρά της Ομόνοιας για να... απειλήσει με το Γιώργο Εφραίμ, ωστόσο το σουτ του διεθνή άσου... έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Χριστοφή ένα λεπτό αργότερα.
Σχεδόν άμεση... η απάντηση της Ανόρθωσης στις χαμένες ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Οκκά -μετά από σέντρα του Ντουάρτε- να... φεύγει μόλις άουτ στο 37΄, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Λαμπάν έκανε το διαγώνιο σουτ, με το Μορέιρα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Επόμενη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους στο 45΄, όταν ο Μορέιρα απέκρουσε χωρίς δυσκολία το μακρινό σουτ του Κάλβο, με τους "πράσινους" να... απαντούν στους χρόνους των καθυστερήσεων και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Εφραίμ έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να... φεύγει μόλις άουτ από την εστία του Μάστρου, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Σοάρες, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα λεπτά για να καταγραφεί η πρώτη καλή φάση, όταν μετά από μπαλιά του Χριστοφή ο Άλβες έγινε αποδέκτης της μπάλας και επιχείρησε το σουτ με το Μάστρου να του λέει "ΟΧΙ".
Επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 75΄, όταν ο Μάστρου... απογειώθηκε κι έδιωξε το δυνατό σουτ του Δημήτρη Χριστοφή, με την τρίτη, ωστόσο, να είναι και... φαρμακερή, αφού μετά από γύρισμα του Χριστοφή ο Σκέμπρι δεν δυσκολεύτηκε να "γράψει" από κοντά το 2-0.

Μάλιστα, πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των "πρασίνων" για το δεύτερο γκολ, πέτυχαν και τρίτο με το Νούνο Ασίς στο 86΄, με τη νίκη να της Ομόνοιας παίρνει διαστάσεις θριάμβου και το "τριφύλλι" να ξεπερνάει την αντίπαλό του στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στη 2η θέση με 63 βαθμούς.  
Νέα ασίστ του Χριστοφή, τρίτη στο σημερινό παιχνίδι, και ο Πορτογάλος σταρ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0 απέναντι σε μία ομάδα που... κατέρρευσε μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την ομάδα της Αμμοχώστου δέχθηκε και τέταρτο γκολ από τον Άλβες στο 90΄

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μορέιρα, Σπούνγκιν, Σκαραμοτσίνο, Αντράντε, Ντανιέλσον, Σοάρες (81΄ Αγκουιάρ), Λεάντρο, Ασίς (87΄ Μαργκάσα), Εφραίμ (76΄ Σκέμπρι), Χριστοφή, Άλβες.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μάστρου, Ντουάρτε, Αβραάμ, Ίλιτς, Κόλιν, Αλέξα, Σκοπελίτης (60΄ Ρέζεκ / 63΄ Ρονκάτο), Λαμπάν (81΄ Οχαγιόν), Κάλβο, Οκκάς, Ιντζχάκι.
Kίτρινες Κάρτες: Άλβες, Εφραίμ - Αλέξα, Αβραάμ, Ντουάρτε, Κόλιν (6η).

πηγή: kerkida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου