Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

"Όλα γκρίζα" τα βλέπει στο Αιγαίο ο Νταβούτογλου! Νέες περίεργες δηλώσεις του για νησιά




Αβαντάροντας στην ουσία εθνικιστές βουλευτές που χρησιμοποίησαν ακραία και υβριστική γλώσσα κατά της Ελλάδας, ο κ Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε στην Βουλή ότι υπάρχουν θέματα ερμηνείας των συνθηκών που σχετίζονται με τα νησιά επειδή δεν έχουν καθοριστεί τα σύνορα με την Ελλάδα και ότι αυτός είναι ένας απ' τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει διάλογος με την Ελλάδα 



Μόλις 10 ημέρες αφότου σημειώθηκαν οι τελευταίες πτήσεις τουρκικών μαχητικών F-4 και F-16 πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, ο κ. Νταβούτογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ , κ. Λουτφού Τουρκκάν, εμμέσως πλην σαφώς επανέλαβε το πάγιο επιχείρημα της Αγκυρας περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας νησιών και βραχονησίδων- θέμα που έχουν ξαναβάλει συνάδελφοί του του κόμματος ΜΗΡ αλλά και του CHP. 

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Deniz Haber, βουλευτής Κοτζαελί του ΜΗΡ, κ. Λουτφού Τουρκκάν, προ ημερών, επέδωσε επερώτηση με το αίτημα αυτή να απαντηθεί από τον Τούρκο Υπ Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου. Ο κ. Τουρκκάν υποστήριξε με ακραία γλώσσα ότι παρόλο που ο Αταρτούρκ και οι συμπολεμιστές του έριξαν τους Έλληνες στρατιώτες, στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, στη θάλασσα, μετά από 90 χρόνια οι Έλληνες στρατιώτες άρχισαν πάλι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο και συμπλήρωσε θρασύτατα τα ψεύδη και τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του υποστηρίζοντας : «Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε αρκετά ο αριθμός των νησιών μας στο Αιγαίο που καταλαμβάνει η Ελλάδα. 

Η Ελλάδα απέστειλε στρατιώτες και ύψωσε σημαία σε νησιά του Αιγαίου όπως η Οινούσσες, η Φίμενα, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Αρκοί, το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος, η Ψέριμος, το Γυαλί, η Λέβιθα και η Κίναρος (σ.σ. οι ονομασίες των νησιών στο κείμενο της ιστοσελίδας αναφέρονται στην τουρκική γλώσσα). Εδώ και χρόνια - συνέχισε - φωνάζουμε αλλά δεν σημειώνεται καμία εξέλιξη υπέρ της Τουρκίας. Ειδικότερα, στις Οινούσες, όπου κυματίζει η Ελληνική σημαία και ηχούν από τις εκκλησίες οι καμπάνες, δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος και δεν ακούγεται ο ήχος του εζανίου»!!!

newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου