Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Προσπάθειες για δημιουργία Κέντρο Διαμαντιών στην Κύπρο!!!


Νέες προσπάθειες για δημιουργία Κέντρο Διαμαντιών στην Κύπρο είναι έτοιμος να καταβάλει ο Ρωσοεβραίος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Lev Leviev, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια που είχε γίνει το 2011 επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια.

Ήδη γίνονται προσπάθειες για να διευθετηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη ώστε να το αναλυθούν τα πλεονεκτήματα από μία τέτοια κίνηση. Πρόκειται για μία αγορά στην οποία διακινούνται πολλά δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και η Κύπρος έχει όλα τα φόντα να καταστεί το επόμενο διεθνές κέντρο.
Σύμφωνα με τον Ιωσήφ Βραχίμη, πρόεδρο της συμβουλευτικής εταιρείας Flexi Consultants ( Cyprus ) Ltd,  που ενεργεί στην Κύπρο για λογαριασμό του εν λόγω επιχειρηματία, η γεωγραφική τοποθεσία της Κύπρου και το γεγονός πως είναι μέλος της ΕΕ την καθιστούν ως ένα εξαιρετικό σημείο για μετατροπή σε κέντρο διαμαντιών.
Παρόμοια κέντρα από τα οποία η Κύπρος μπορεί να πάρει μέρος της πίτας, όπως  εξήγησε στο InBusinessNews o κ. Βραχίμης είναι το Ισραήλ και το Ντουμπάι. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2008, μόνο στο Ντουμπάι, έγινε εμπόριο ακατέργαστων διαμαντιών αξίας $18δις.
Σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2011 τα έσοδα που αναμένονται από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κέντρου ανέρχονται στα  24.5εκ. ευρώ χωρίς να συνυπολογιστούν τα παρεμφερή οφέλη σε άλλους τομείς.
πηγή: InBusinessNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου