Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-0... Παρά λίγο!!!


Τα δύο γκολ των Μπενζεμά και Ράμος στο τελευταίο δεκάλεπτο μετέτρεψαν σε θρίλερ την πρόκριση της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League 16 χρόνια μετά την κατάκτησή του στο Μόναχο. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ περιμένει στο Γουέμπλεϊ στις 25 Μαϊου το νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Μπάγερν.
Εικόνα αγώνα:
Η μεγάλη ευκαιρία του Εζίλ στο 15ο λεπτό ήταν αυτή που "έκλεισε" την τριάδα των ασύλληπτων ευκαιριών για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο εφιαλτικό -για τη Ντόρτμουντ- πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Ηταν αναμενόμενο πως η Ρεάλ θα μπει δυνατά για να πιέσει τους Γερμανούς και να πάρει ευκαιρίες. Και πήρε και μάλιστα κλασικές, αλλά τις έχασε και συνάμα έχασε την ευκαιρία να χτίσει σιγά-σιγά την ανατροπή του 1-4.
Η πρώτη φάση για τους Μαδριλένους ήρθε από τον Ιγκουαϊν στο 5ο λεπτό, με τον Βάιντενφελερ να αντιδρά ψύχραιμα στο κακό πλασέ του Αργεντινού. Νέα απόκρουση από τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ στο πλασέ σε πρώτο χρόνο του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 14'. Και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε ένα λεπτό μετά όταν ο Εζίλ βγήκε μόνος απέναντι από το τέρμα, είχε πολλές επιλογές, αλλά επέλεξε τη χειρότερη και έστειλε τη μπάλα άουτ.
 
Δεν έφταναν όλα αυτά για τους "κιτρινόμαυρους", ήρθε και η απώλεια του Γκέτσε για να δέσει το γλυκό. Ενα μυϊκό πρόβλημα τον έβγαλε εκτός αγωνιστικού χώρου και έφερε στη θέση του τον Γκρόσκροϊτς (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).
Η ομάδα του Κλοπ σκούπισε από το μέτωπο τον κρύο ιδρώτα και στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς και δυσκόλεψε τους γηπεδούχους που "ξεφούσκωσαν" μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα. Μάλιστα, της έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους όταν δημιούργησε φάσεις με σημαντικότερη αυτή του 50ου λεπτού με το δοκάρι σε σουτ του Λεβαντόφσκι.
Ο Μουρίνιο έβλεπε το χρόνο να τρέχει και το Γουέμπλεϊ να απομακρύνεται. Έριξε στο ματς τον Κακά και τον Μπενζεμά και είχε μπροστά τους 35 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) για να πετύχει το θαύμα: να σκοράρει τρεις φορές και να καλύψει τη βαριά ήττα στη Βεστφαλία.
Το έκανε στο 82' με τον Μπενζεμά. Ενα γκολ που... δυνάμωσε την ένταση στο "Μπερναμπέου", ξύπνησε τον κόσμο και έδωσε ενδιαφέρον σε μία αναμέτρηση που είχε πάρει το δρόμο της, αλλά εξακολουθούσε να είναι αξιοπρόσεκτη λόγω του ανοιχτού παιχνιδιού και από τις δύο ομάδες.
 
Λίγο μετά η Ντόρτμουντ είδε το σενάριο του αγώνα με τη Μάλαγα να περνά από μπροστά της, μόνο που αυτή τη φορά το ρόλο της ισπανικής ομάδας κρατούσε η Μπορούσια. Το γκολ του Ράμος στο 88' μετέτρεψε σε θρίλερ την αναμέτρηση με τους "μερένχες" να κάνουν αυτό που προσπαθούσαν σχεδόν σε δύο ημίχρονα. Οπως ήταν λογικό, τα τελευταία λεπτά μαζί με τα 5 που έδειξε ο τέταρτος για καθυστερήσεις, ήταν... χιτσκοκικά για τους φιλοξενούμενους. Ολο το "Μπερναμπέου" σηκώθηκε στο πόδι, αλλά το 2-0 δεν έγινε 3-0 και στο Γουέμπλεϊ θα ταξιδέψει τελικά -με την αξία της- η υπέροχη ομάδα του Κλοπ.
Κλειδί αγώνα:
Η Ντόρτμουντ βγήκε ζωντανή από το εφιαλτικό πρώτο τέταρτο και από τα ψυχοβγαλτικά τελευταία λεπτά. Ο,τι γκολ δεν δέχθηκε νωρίτερα, τα έφαγε στο τέλος με αποτέλεσμα η πανηγυρική πρόκριση να γίνει θρίλερ. Η ομάδα του Μουρίνιο πήρε αυτό που άξιζε βάσει ευκαιριών. Οχι όμως την πρόκριση που δίκαια κατέληξε στο Ντόρτμουντ.
Αδύναμος κρίκος:
Αν εξαιρέσουμε τη φάση του 14ου λεπτού, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, περί ου ο λόγος, ήταν ωσεί παρών και σίγουρα έκανε το χειρότερο παιχνίδι στα 98 ευρωπαϊκά βράδια της καριέρας του.
MVP:
Ο Bαϊντενφέλερ ήταν εκεί τις στιγμές που χρειάστηκε (και όταν οι της Ρεάλ δεν ζήλεψαν τη... δόξα του... Τόρες) και κράτησε το μηδέν, κρατώντας συνάμα ζωντανή τη Ντόρτμουντ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο (57' Κακά), Τσάμπι Αλόνσο (67' Κεντίρα), Μόντριτς, Εζίλ, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (57' Μπενζεμά).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντογάν, Μπλαστσικόβσκι (91' Φελίπε Σαντάνα), Γκέτσε (14' Γκρόσκροϊτς), Ρόις, Λεβαντόβσκι (87' Κελ).
πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου