Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ένωση-Ερμής 0-2: Του αρέσει στα ψηλά!

Ασταμάτητος ο Ερμής, πρόσθεσε ακόμη ένα τρίποντο κερδίζοντας και την Ένωση στο Παραλίμνι με 0-2 (9' Ταγκμπατζούμι, 84' Δημητρίου), και παρέμεινε έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας και αυτή την αγωνιστική! Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική νίκη για την ομάδα της Αραδίππου, η οποία στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο δεύτερο άντεξε στο διάστημα που πιέστηκε από την Ένωση και στο τέλος πέτυχε ακόμη ένα τέρμα. 


Η ομάδα του Παραλιμνίου πάλεψε όσο μπορούσε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τις δικές τις ευκαιρίες που βρήκε στην επανάληψη, μοιραία έμεινε στο μηδέν και το τέρμα του Δημητρίου της σκότωσε όποια όνειρα είχε για βαθμολογικό κέρδος.

Πρώτο ημίχρονο:


Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα ο Ερμής βρίσκοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 5ο λεπτό όταν ο Ενρίκε έκανε το δυνατό σουτ ωστόσο ο Μάστρου απέκρουσε και έσωσε την εστία του.

Στην επόμενή του επίθεση ο Ερμής έφτασε στο ζητούμενο που ήταν ένα γρήγορο γκολ.  Ο Ενρίκε έκανε την κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στρώθηκε στον Ταγκπατζούμι ο οποίος με ωραίο ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Μάστρου ο οποίος παρά την προσπάθειά του, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το τέρμα.

Ο Ερμής συνέχισε να είναι καλύτερος, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια νέα μεγάλη ευκαιρία στα επόμενα λεπτά, παρά μόνο ένα σουτ του Ταγκπατζουμί στο 18' από πλάγια θέση το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Στο 31' ο Αλίμι βρήκε με σέντρα τον Ταγκπατζουμί του οποίου η κεφαλιά πέρασε έξω.

Τρία λεπτά αργότερα η Ένωση είχε την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα. Ο Αγκούλο έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία πάσα του Λόπεζ, το πλάσε του ωστόσο ήταν απελπιστικά άστοχο.

Η ομάδα του Παραλιμνίου απείλησε εκ νέου στο 38' όταν ο Λόπεζ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ αλλά ο Αραμπατζής μπλόκαρε τη μπάλα.



Δεύτερο ημίχρονο:


Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Ερμή, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Αρχικά στο 47' η ομάδα της Αραδίππου βγήκε μπροστά, η μπάλα έφτασε στον Αλίμι ο οποίος δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα βγήκε έξω.

Από το αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ερμή.

Έτσι στο 48ο λεπτό ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει, όταν ο Αγκούλο έφυγε από τα δεξιά, έβγαλε την επικίνδυνη μπαλιά για τον Λόπεζ, ωστόσο ο Αραμπατζής βγήκε και την τελευταία στιγμή πρόλαβε να διώξει.

Μάλιστα στο 57' η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει τον αγώνα. Ο Λόπεζ έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός της περιοχής, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κτύπησε στο δεξί δοκάρι του Αραμπατζή και κατέληξε έξω, πριν προλάβει ο Τόφας να την σπρώξει στα δίκτυα.

Το Παραλίμνι συνέχισε να απειλεί και στο 60ο λεπτό το σουτ του Κοσμά έφυγε έξω.

Ο Ερμής εκ μέρους του απείλησε με τον Ταγκπατζούμι, ο οποίος στο 63' βρέθηκε με πλάτη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, γύρισε και έκανε το σουτ το οποίο όμως έφυγε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάστρου.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και για αρκετό διάστημα δεν δημιουργούνταν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Ωστόσο, ο Ερμής σε μια αντεπίθεσή του στο 83ο λεπτό κατάφερε να σκοράρει και να καθαρίσει το παιχνίδι, όταν ο Δημητρίου προ κενής εστίας έγραψε το 2-0 για την ομάδα της Αραδίππου.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε κάποια άλλη καλή φάση έτσι ο Ερμής κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα και πανηγύρισε ακόμη μια νίκη

MVP: Ταγκμπατζούμι. Για ακόμη ένα παιχνίδι απέδειξε πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι αφού εκτός από το εξαιρετικό τέρμα που σημείωσε είχε πολύ καλή απόδοση και ταλαιπωρούσε συνεχώς την αντίπαλη άμυνα.

UP: Ο Ερμής του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα της Αραδίππου ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και με την πολύ καλή επιθετική της παρουσία απειλούσε συνεχώς.

DOWN: Η Ένωση άργησε να μπει στο παιχνίδι αφού σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο έδειξε να φοβάται τον αντίπαλό της. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά και ίσως αν το έκανε από την αρχή να είχε διαφορετική κατάληξη το παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γεγονός πως η Ένωση στο δικό της καλό διάστημα δεν κατάφερε να σκοράρει.

Συνθέσεις:
Ένωση: Μάστρου, Μουλαζίμης, Καντέρο (84' Πιερέττης), Γκαλ, Γκάβριτς, Τσιακλής (61' Σαλάου), Γουΐλιαμ (70' Αρέστη), Κοσμά, Λόπες, Τόφας, Ανγκούλο.
Ερμής: Αραμπατζής, Παουλίνιο, Τσίνα, Πίνα, Ζάρκοβιτς, Αλίμι (90' Πίτσιλλος), Μπέμπα, Αζεβέδο, Μοράν, Ταγκμπατζούμι, Ενρίκε (60' Δημητρίου).

balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου