Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Κομοτηνή και πήρε μία από τις πιο εύκολες εφετινές του νίκες. Τα δύο γκολ του εξαιρετικού Λούκας και το αυτογκόλ του Εμπό έφεραν το επιβλητικό 3-0 που κρατά τον Δικέφαλο μέσα στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Εικόνα αγώνα:
Αυτός ο ΠΑΟΚ της Κομοτηνής ήταν ο ΠΑΟΚ της Μακάμπι, χωρίς τα διαστήματα με την αδράνεια στην άμυνα και τη χαλαρότητα. Οπερ σημαίνει, σφιχτός στην άμυνα, δυνατός στη μεσαία γραμμή και απειλητικός στην επίθεση. Σε αυτά προσθέστε και τον Λούκας, το κρυφό όπλο του Στέφενς δίπλα στον Κλάους Αθανασιάδη.

Το ματς άρχισε με την ευκαιρία του Ζεκίνια που πλάσαρε λίγο άουτ από καλή θέση, αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ το έφερε στα μέτρα του και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 11' με το θαυμάσιο γκολ του Λούκας. Ο Πανθρακικός βραχυκυλώθηκε, δεν είχε το σθένος να απειλήσει και παρά τι διάστημα που είχε κατοχή, μόλις μία φορά απείλησε τον Χακόμπο στο άστοχο σουτ του Εμπό.
Αντίθετα, ο Δικέφαλος του Βορρά φρόντισε στο δεύτερο ημίχρονο να "καθαρίσει" το παιχνίδι και ουσιαστικά τα κατάφερε στο 47'. Τζαβέλλας και Στοχ άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο δεύτερος με σέντρα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων βρήκε τον επερχόμενο Λούκας, ο οποίος με πλασέ σε πρώτο χρόνο έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα και φυσικά αυτά του ΠΑΟΚ.
Ουσιαστικά εδώ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Οχι γιατί ο Πανθρακικός δεν έχει τις δυνατότητες να κάνει τη ζημιά, αλλά γιατί ο ΠΑΟΚ δεν τον άφησε. Ηταν τόσο πιεστικός στη μεσαία γραμμή που δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πάντα απαιτητικός Στέφενς σηκώθηκε για να χειοκροτήσει.
Στο 72' το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου όταν ο Εμπό άθελά του έστειλε τη μπάλα -μετά από κόρνερ του Σκόνδρα- στα δίχτυα της ομάδας για το 0-3. Το τέρμα αυτό επιβεβαίωσε τα παραπάνω και έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό (χάνοντας μέχρι το 90' κι άλλες ευκαιρίες για περίπατο) και τον Πανθρακικό να πετά στον κάλαθο των αχρήστων το διπλό στη Λεωφόρο την περασμένη αγωνιστική.
ΜVP:
Βάσει των παραπάνω, θα είναι υπερβολή να σχολιάσουμε γιατί είναι MVP ο Λούκας. Αυτό που αξίζει σχολιασμού είναι πόσο "πλούσιος" (αγωνιστικά) είναι εφέτος ο πάγκος του ΠΑΟΚ.
Αδύναμος κρίκος:
Οι παίκτες του Πανθρακικού παράτησαν το ματς μετά το 0-2 και αποδέχθηκαν τη μοίρα τους.
Σχόλιο:
Ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει παράδοση στην Κομοτηνή και περνά με εύκολες νίκες. Εφέτος ήταν ακόμα πιο εύκολη κυρίως λόγω διαφοράς ποιότητας. Τέτοια διπλά φέρνουν τίτλους, γνωστό αυτό.
Οι συνθέσεις:
Πανθρακικός (Ακης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο (61' Ιγκορ), Μίκουλιτς, Ζεκίνια, Λαδάκης (87' Πόποβιτς), Σαρακατσάνος, Κάσες (56' Τζάνης), Μπαικαρά, Εμποου, Ρομέου
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Κατσουράνης (83' Κατσικάς), Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (66' Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης (Νέτσιντ 75')

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου