Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Με Ρουμανία στα μπαράζ η Εθνική Ελλάδας

Η Ρουμανία θα αποτελέσει τον τελευταίο αντίπαλο της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Βίκτορ Πιτσούρκα στα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης στις 15 και 19 Νοεμβρίου, με έπαθλο ένα "εισιτήριο" για τη Βραζιλία.


Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ελβετίας, ο Αλεξάντερ Φράι ο οποίος διενήργησε την κλήρωση, επέλεξε τους Ρουμάνους για τη δεύτερη παρουσία της Ελλάδας στη διαδικασία των μπαράζ.
Η προϊστορία δεν είναι υπέρ της γαλανόλευκης. Οι Ρουμάνοι μετρούν 17 νίκες έναντι 5 της Εθνικής ομάδας, ενώ 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, με τα γκολ 67-31 υπέρ των αντιπάλων μας. Η πρώτη αναμέτρηση, μάλιστα, κατέληξε σε μία από τις πιο βαριές ήττες της χώρας μας, με 8-1 για το Βαλκανικό Κύπελλο το 1930.
Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη χώρα μας την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός στη Ρουμανία την Τετάρτη 19 του ίδιου μήνα.
Οι ίδιες ημερομηνίες αφορούν και τα υπόλοιπα τρία ζευγάρια, με τους 4 νικητές να συμπληρώσουν το παζλ των φιναλίστ του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Τα ζευγάρια
Πορτογαλία - Σουηδία
Ουκρανία - Γαλλία
Ελλάδα - Ρουμανία
Ισλανδία - Κροατία

Κατσουράνης: "Ίδιες πιθανότητες με τη Ρουμανία"

Ο Κώστας Κατσουράνης εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας στα μπαράζ με τη Ρουμανία, καθώς δεν ήθελε για αντίπαλο τη Γαλλία, ενώ τόνισε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης με τους Ρουμάνους.
Αναλυτικά όσα είπε στον Sentra 103,3:
«Εντάξει είμαστε... Αποφύγαμε τη Γαλλία, την οποία κανείς δεν ήθελε. Θα το παλεύαμε και με τη Γαλλία, άλλωστε μια ζαριά είναι όλα. 50%-50% είναι με όποιον και να παίζαμε. Και τώρα, τις ίδιες πιθανότητες που έχουμε εμείς, τις ίδιες έχουν και οι Ρουμάνοι».
Σχολιάζοντας γιατί ήθελε Ρουμανία και όχι Ισλανδία εξήγησε πως:«Ήταν μακρινό ταξίδι και είναι καλύτερα που παίζουμε εδώ κοντά και δεν θα έχουμε ταλαιπωρία».
Όσο για τον στόχο: «Να αρχίσουμε να λέμε αυτά που ακούγονται πάντα, δεν έχει κάποιο νόημα. Όλοι μας θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να κρατήσουμε τα στοιχεία της καλής αμυντικής λειτουργίας και να βελτιωθούμε αρκετά επιθετικά γιατί έχουμε ταλέντο. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το μηδέν όπως είχαμε κάνει και με Ουκρανούς τη μοναδική φορά που παίξαμε μπαράζ και να πετύχουμε γκολ. Είναι μέσα στις δυνατότητές μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Αναφερόμενος στην πορεία στα προκριματικά σημείωσε: «Η ομάδα έδειξε ταυτότητα και πήρε 25 πόντους. Φυσικά δεν μπορούμε να πούμε πως η Βοσνία δεν πήρε τίμια και καθαρά την πρόκριση. Κι εμείς θα μπορούσαμε, αλλά στα μεταξύ μας παιχνίδια και ιδιαίτερα στο δεύτερο ήταν καλύτεροι από εμάς. Εκεί χάθηκε η πρόκριση. Μπορούσαμε να πάρουμε κάτι εκεί για να περάσουμε. Όμως, η γενική εικόνα δεν είναι κακή. Μπορεί να μην θέλαμε και να υπάρχει κριτική, την οποία δεχόμαστε, αλλά μην απαξιώνουμε τα πάντα. Η ομάδα έχει αδυναμίες, ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα, αλλά έχει και παίκτες και ταλέντο να παίξει πιο καλά και ελπίζω να το κάνουμε αρχής γενομένης από τα μπαράζ και να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση που τόσο πολύ θέλουμε».
Για την σταθερότητα της «γαλανόλευκης» και το... μυστικό της αποκάλυψε: «Το βασικό προσόν μας είναι ένα... Κάθε φορά μπαίνουμε να αποδείξουμε ποιοι είμαστε, σαν να μην έχουμε καταφέρει τίποτα. Η ομάδα μπαίνει μέσα στο γήπεδο με αυτή τη νοοτροπία και για αυτό έχει σταθερότητα. Δεν μπαίνουμε εφησυχασμένοι. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε κι εμείς οι παλιοί στους νέους. Δεν λέμε δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα... Έχουμε να αποδείξουμε πάρα πολλά. Θέλαμε σε κάθε παιχνίδι να δείχνουμε θέληση πως θέλουμε να πάμε στα τελικά. Και το κάναμε. Αν μας έλεγαν στην αρχή πως με 25 πόντους δεν θα προκριθούμε, δεν θα τους πίστευα».
Για τους Γάλλους που «φοβόντουσαν» την καλή άμυνα της Ελλάδας σχολίασε: «Μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς, αλλά σε προκριματικά μετράει το αποτέλεσμα. Κανείς δεν μας θέλει αντίπαλο και δεν το λέω με υπεροψία. Η καλή μας αμυντική λειτουργία είναι σημαντικό. Δεχθήκαμε τέσσερα γκολ από στημένες φάσεις (φάουλ, κόρνερ και δύο πέναλτι). Σε δέκα παιχνίδια συν τα φιλικά είχαμε την ίδια εικόνα, παρουσιάζουμε νοοτροπία νικητή, είμαστε ομάδα που χάνει σπάνια και αυτό είναι καλό».
Ερωτηθείς για τα πολλά παιχνίδια που έχει και ο ίδιος να δώσει με τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη και αν παίζει ρόλο η κούραση, ξεκαθάρισε πως: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες κούρασης».
Και κατέληξε: «Είμαστε καλή ομάδα, έχουμε δύο παιχνίδια, θέλουμε να δείξουμε καλή διάθεση, καλή εικόνα και νομίζω πως θα πάνε όλα καλά. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε μεγάλες διοργανώσεις, θα τα δώσουμε όλα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου