Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0












Οι κεφαλιές του Βίτορ χάρισαν στον ΠΑΟΚ την πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και τέταρτη επί του Αστέρα Τρίπολης (2-0). Ο Πορτογάλος -πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου- σκόραρε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο απέναντι στους Αρκάδες που απείλησαν στο τέλος, αλλά έπεσαν πάνω στον Χακόμπο.





Η δύναμη του ΠΑΟΚ στις στημένες μπάλες σε συνδυασμό με την αδυναμία του Αστέρα στην άμυνα έφεραν αυτό το 2-0 στην Τούμπα. Ο ''Δικέφαλος'' του Βορρά παρότι δεν έπιασε υψηλή απόδοση επιθετικά κατάφερε να σκοράρει στο φινάλε του πρώτου μέρους και στις αρχές του δευτέρου και ουσιαστικά να κλειδώσει τη νίκη.

Τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ προήλθαν από παρόμοιες φάσεις με την μπάλα να φτάνει στην καρδιά της άμυνας και τους παίκτες του Αστέρα να μαρκάρουν με τα μάτια τον Βίτορ.

To μπλοκάκι:


17ο λεπτό: Τακουνάκι του Στοχ στον Αθανασιάδη, ο οποίος από καλή θέση δεν έπιασε καλά το πλασέ και η μπάλα έφυγε άουτ.

21o λεπτό: Οι Αρκάδες απλώθηκαν ωραία στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Ουρτάδο, ο οποίος έπιασε το σουτ από καλή θέση, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

37ο λεπτό: Η καλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο κοντινό σουτ του Αθανασιάδη. Μεγάλη επέμβαση από τον Ερνάντεζ.

40ο λεπτό: Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βίτορ με κοντινή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα για το 1-0!

57ο λεπτό: Φάουλ του Λίνο και κεφαλιά του Βίτορ για το 2-0 του ΠΑΟΚ!

65ο λεπτό: Σουτ του Κάφα, εξαιρετική επέμβαση του Χακόμπο.

67ο λεπτό: Νέα μεγάλη επέμβαση του Χακόμπο σε σουτ του Ουσέρο.

76ο λεπτό: Κεφαλιά του Μπαράλες, θαυμάσια επέμβαση σε κόρνερ από τον Χακόμπο.

91ο λεπτό: Γύρισμα του Λούκας και ο Νίνης σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ!

Ο Αστέρας για ακόμη ένα ματς πλήρωσε τα λάθη της άμυνας. Από τους Αρκάδες προσπάθησαν ο Ουρτάδο, ο οποίος έκανε πρεμιέρα στην ενδεκάδα των κιτρινομπλέ και ο Ντε Μπλάσις που πήρε κάποιες πρωτοβουλίες αλλά δεν είχε συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του.
Μετά το 2-0 και την είσοδο του Κάφα στον αγώνα ο Αστέρας κινήθηκε καλύτερα επιθετικά. Ο Μπαράλες έκανε δύο κεφαλιές και θα μπορούσε να είχε μειώσει, ωστόσο ήταν αυτός που είχε ''χρεωθεί'' τον Βίτορ και τον έχασε και στα δύο γκολ.
Ο αγώνας είχε δύο εικόνες. Αυτή του σχεδόν αδιάφορου πρώτου μέρους που είχε μία ευκαιρία του Αστέρα, μία του ΠΑΟΚ και το γκολ του Βίτορ και αυτή του δεύτερου μέρους με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη.
Μετά το 2-0 το παιχνίδι άνοιξε. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Αστέρας είχαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Ειδικά οι Αρκάδες έφτασαν τέσσερις φορές κοντά στο γκολ αλλά ο πρώην γκολκίπερ τους Χακόμπο νίκησε Κάφα, Ουσέρο και Μπαράλες (δύο φορές)!
Η... γκάφα του αγώνα έγινε στις καθυστερήσεις με το Νίνη να πλασάρει μόνος σε κενή εστία και να στέλνει την μπάλα στη Θύρα 4!
MVP:
Μιγκέλ Βίτορ. Σκόραρε δύο φορές αν και κεντρικός αμυντικός. Ο Πορτογάλος είναι μαζί με τον Στοχ οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ με 4 γκολ.
Αδύναμος κρίκος:
Είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Βίτορ στις στημένες. Απέτυχε παταγωδώς... Είχε δύο στα δύο...
Σχόλιο αγώνα:
Ο ΠΑΟΚ ''χτύπησε'' δύο φορές στις στημένες φάσεις και με αυτόν τον τρόπο ξεκλείδωσε την άμυνα του Αστέρα που μέχρι και τι πρώτο γκολ δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Αν δεν ήταν ο Βίτορ να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Αστέρα σε αυτές τις φάσεις, τότε ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε ότι είχε λύσεις. Μετά το 2-0 όλα άλλαξαν, ωστόσο η αντίδραση του Αστέρα σταμάτησε πάνω στον εξαιρετικό Χακόμπο.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου