Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Καθολική υπεροχή Νικόλα Παπαδόπουλου στη μάχη με τον Μάριο Καρογιάν

Καθολική υπεροχή Νικόλα Παπαδόπουλου στη μάχη με τον Μάριο ΚαρογιάνΛευκωσία: Άνετο προβάδισμα διατηρεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος έναντι του Μάριου Καρογιάν στην κούρσα για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος.


Σε όλα τα χαρακτηριστικά που μετρούν για την υποψηφιότητα κερδίζει τον ανθυποψήφιό του, ενώ υπέρ του είναι και η παράσταση νίκης.

Σε μια συγκυρία που έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το στήσιμο των καλπών ενόψει της 1ης Δεκεμβρίου, τα ευρήματα έχουν σκορπίσει διάπλατα χαμόγελα στο επιτελείο του δηκοϊκού υποψηφίου, που υλοποιεί την τελευταία φάση μιας μακράς προεκλογικής εκστρατείας.

Η έρευνα διενεργήθη από την Pulse Market Research για λογαριασμό της ομάδας στήριξης της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου, μεταξύ 8-12 Οκτωβρίου, με δείγμα 1.027 άτομα που είτε ψήφισαν ΔΗΚΟ στις βουλευτικές εκλογές του 2011 είτε δήλωσαν πρόθεση να ψηφίσουν ΔΗΚΟ αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή.

Σαρωτική είναι η υπεροχή υπέρ του Νικόλα Παπαδόπουλου στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος. Εξασφαλίζει το 68% έναντι 18% του ανθυποψηφίου του Μάριου Καρογιάν. 9% των ερωτηθέντων δεν απάντησε και 5% δήλωσε κανένα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα στο σύνολο του δείγματος. Ανοικτή υπέρ του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι η ψαλίδα και μεταξύ όσων δήλωσαν μέλη του ΔΗΚΟ. Συγκέντρωσε 60% έναντι 25% του Καρογιάν. Πιο κατάλληλος με ποσοστό 77% έναντι 11% κρίθηκε από τους μη δηκοϊκούς.

Υπέρ του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι και η παράσταση νίκης. Το 43% των ερωτηθέντων έδωσε θετική ψήφο υπέρ του, με το 30% να δίνει την ψήφο του στον Μάριο Καρογιάν ως νικητή των ενδοκομματικών εκλογών. Ποσοστό 27% δήλωσε ότι δεν γνωρίσει ή δεν απάντησε στο ερώτημα ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος του ΔΗΚΟ στο εκλογικό συνέδριο την 1η Δεκεμβρίου. Το 44% όσων δήλωσαν μέλη του ΔΗΚΟ έδωσαν τη νίκη στον Νικόλα Παπαδόπουλο και το 32% στον Μάριο Καρογιάν. Τα μη μέλη του ΔΗΚΟ με ποσοστό 43% βλέπουν νικητή τον Νικόλα Παπαδόπουλο και με 28% τον Μάριο Καρογιάν.

Άκρως ενδιαφέροντα για τα δρώμενα στο Δημοκρατικό Κόμμα είναι τα αποτελέσματα μεταξύ των δηκοϊκών μελών στο ερώτημα ποιον σκέφτονται να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΔΗΚΟ μεταξύ των δύο μονομάχων. Το 55% των δηκοϊκών που λογικά έχουν και δικαίωμα ψήφου στις κάλπες της 1ης Δεκεμβρίου, δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Νικόλα Παπαδόπουλο και το 23% Μάριο Καρογιάν. Το 18% δήλωσε ότι δεν αποφάσισε ή δεν απάντησε και το 4% δεν επιλέγει κανένα από τους δύο.

Τα νούμερα είναι σαρωτικά υπέρ του Νικόλα Παπαδόπουλου και στη δημοτικότητα. Το 65% έχει θετική εικόνα και ένα 21% μάλλον θετική εικόνα για το πρόσωπό του. Το ποσοστό όσων έχουν αρνητική εικόνα είναι μονοψήφιο, στο 7%, ελαφρά πιο κάτω, στο 5%, είναι όσοι έχουν μάλλον αρνητική εικόνα και 1% δεν έχει γνώμη. Μεταξύ των δηκοϊκών μελών το ποσοστό όσων έχουν θετική εικόνα για τον Νικόλα Παπαδόπουλο είναι 67% και όσων έχουν μάλλον θετική εικόνα 21%. Το ποσοστό της αρνητικής εικόνας είναι 8% και της μάλλον αρνητικής 6%. Στους μη δηκοϊκούς η θετική αποτίμηση είναι τρεις ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω από τους δηκοϊκούς και οκτώ μονάδες πιο πάνω όσοι έχουν μάλλον θετική εικόνα.

Θετική εικόνα για τον Μάριο Καρογιάν έχει το 24% και μάλλον θετική το 19%. Αρνητική εικόνα έχει το 36% και μάλλον αρνητική το 19%. Ποσοστό 2% απάντησε ότι δεν έχει γνώμη. Μεταξύ των δηκοϊκών μελών υπερισχύει ελαφρώς η θετική και η μάλλον θετική εικόνα. Εξασφαλίζει ποσοστό 34% και 19% αντίστοιχα, με την αρνητική εικόνα να ανέρχεται σε 32% και 13% την μάλλον αρνητική εικόνα. Το ποσοστό μη δηκοϊκών μελών που έχουν αρνητική εικόνα για τον δηκοϊκό πρόεδρο ανέρχεται σε 39% και μάλλον αρνητική εικόνα σε 23%. Θετική αποτίμηση για την εικόνα του γίνεται από το 14% και μάλλον θετική από το 20%.

Ταυτότητα έρευνας

-Ανάθεση: Ομάδα στήριξης Νικόλα Παπαδόπουλου
-Μέγεθος δείγματος: 1.027 επιτυχημένες συνεντεύξεις
-Κάλυψη παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές
-Δειγματοληψία: τυχαία, στρωματοποιημένη πολύ, σταδιακή
-Συλλογή πληροφοριών: τηλεφωνκές συνεντεύξεις
Περίοδος συλλογής πληροφοριών 8/10/2013 - 12/10/2013
Ερωτώμενοι: άτομα 18 ετών και άνω με δικαίωμα ψήφου, οι οποίοι είτε ψήφισαν ΔΗΚΟ στις Βουλευτικές του 2011 είτε δηλώσαν πρόθεση να ψηφίσουν ΔΗΚΟ, αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου