Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Το σύνδρομο της αγαμίας κλονίζει την Ιαπωνία!


Μια ιδιαίτερη τάση αρχίζει να ανθίζει στην Ιαπωνία... 



η αποχή από τον έρωτα. Όλο και περισσότεροι όχι απλώς δεν κάνουν σεξ, αλλά αρνούνται και το φλερτ.

Η Ιαπωνία όμως χρειάζεται τον έρωτα, γιατί η Ιαπωνία χρειάζεται παιδιά. Το σύνδρομο αυτό μπορεί να φέρει μια επικείμενη καταστροφή. Η Ιαπωνία έχει ήδη ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, καθώς ο πληθυσμός της των 126 εκατομμυρίων συρρικνώνεται σημαντικά την τελευταία δεκαετία και αναμένεται να βυθιστεί εκ νέου κατά ένα τρίτο μέχρι το 2060.

H Tomita, 31 ετών, αναφέρει πως με τις φίλες της πλέον δεν μιλούν για άντρες: «Μιλάμε για τις δουλειές μας, για make up και ρούχα, όχι όμως για τους άντρες. Δούλεψα πολύ για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα και δεν θέλω να τα αφήσω όλα αυτά για έναν άντρα. Οι μάνατζερ δεν σε προσλαμβάνουν εύκολα αν είσαι γυναίκα, μιας και ξέρουν πως θα μείνεις έγκυος και θα εγκαταλείψεις τη δουλειά. Γίνεσαι μια νοικοκυρά. Αυτό δεν θα συμβεί σε μένα».

Ο Κensuke Todo, 20 ετών, λέει πως οι γυναίκες είναι περίπλοκες: «Τα κορίτσια είτε δεν σε γνωρίζουν καθόλου, είτε θέλουν να αποκατασταθούν», λέει, συμπληρώνοντας πως τον ενδιαφέρει περισσότερο να απασχοληθεί με τα χόμπι του, παρά με το να κυνηγά μια γυναίκα.

Η Ai Aoyama είναι σύμβουλος σεξ και σχέσεων και προσπαθεί να βρει τη λύση στο φαινόμενο που οι Ιάπωνες ονομάζουν «sekkusu shinai shokogun» ή το «σύνδρομο της αγαμίας». Πριν από περίπου 15 χρόνια έκανε μια διαφορετική δουλειά, εργαζόταν ως «σκλάβα του σεξ», δένοντας τους πελάτες της με δερμάτινα λουριά ή ρίχνοντας ζεστό κερί επάνω τους. Σήμερα βοηθά τους πελάτες της, όπως λέει, να σταματήσουν να απολογούνται για τη φυσική τους ύπαρξη.

Σε έρευνα του 2011, το 49% των γυναικών μεταξύ 18–34 δεν έχουν σύντροφο και το 65% των αντρών, επίσης. Το 40% των παντρεμένων ζευγαριών στη χώρα δεν κάνουν ποτέ σεξ.

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε βαθιά ερωτική κατάθλιψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου