Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Η απίθανη λόμπα του Αλέξις Σάντσες επιστέγασε τη νίκη της Μπαρτσελόνα με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο "Καμπ Νόου", που ανοίγει την "ψαλίδα" των δύο αντιπάλων στους 6 πόντους. Ντεμπούτο με γκολ σε clásico για Νεϊμάρ, μείωσε στις καθυστερήσεις ο Χεσέ Ροδρίγκεθ. Χαμηλές "πτήσεις" για Γκάρεθ Μπέιλ και Λιονέλ Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι δεξιά, ο Σέρχιο Ράμος στο κέντρο. Οι επιλογές των δύο προπονητών  είχαν ως στόχο να κάνουν τη διαφορά. Απέτυχαν βάσει της ροής του αγώνα, ο οποίος θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο, πλην της Βραζιλίας. Εκεί θα μνημονεύεται για το παιχνίδι του Νεϊμάρ, ο οποίος στο ντεμπούτο του σε clasico ήταν ο πιο ουσιαστικός παίκτης της νέας ομάδας του.
Ο ηγέτης της "σελεσάο" αρχικά κέρδισε την κίτρινη κάρτα του αμυντικού χαφ Ράμος, ισοφαρίζοντας έτσι την κάρτα του Σέρχιο Μπουσκέτς από πολύ νωρίς, και στο 19ο λεπτό αξιοποίησε την ατομική ενέργεια του Αντρές Ινιέστα και το αποτυχημένο τεχνητό οφσάιντ των φιλοξενουμένων για να ανοίξει το σκορ.

Η δύναμη κυριάρχησε σε ακόμα ένα clásico. Η απόσταση που χώριζε την επίθεση από το κέντρο της Ρεάλ και ο ελεύθερος ρόλος των Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ που περισσότερο μπέρδευε τους "μερένγκες" παρά τους "μπλαουγκράνα" δεν άφησε περιθώρια για αντιδράσεις στο γκολ του Νεϊμάρ.
Ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν εκμεταλλεύθηκε με κάποιον τρόπο την ανάπαυλα, έστω κι αν οι "μπλαουγκράνα" δεν έθελγαν με την απόδοσή τους. Ομοίως ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έδωσε περιθώριο ακόμα 10 λεπτών, μέχρι να αρχίσει τον... εξορθολογισμό της ενδεκάδας του. Πρώτα έβγαλε τον Ράμος και έβαλε στο ματς τον Ασιέρ Ιγιαραμέντι και στη συνέχεια έριξε στη μάχη και τον Καρίμ Μπενζεμά αντί του Μπέιλ.

Το παιχνίδι άρχισε να παίρνει ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την κόντρα. Ο Βίκτορ Βαλδές σταμάτησε να είναι θεατής και άρχισε να προσθέτει επεμβάσεις στο τετ α τετ με τον Ρονάλντο στο 58'. Ο Μαρτίνο κινήθηκε για πρώτη φορά στο 70', με τον Αλέξις Σάντσες να περνάει στο ματς και τον Λιονέλ Μέσι να μετατοπίζεται στο κέντρο, όντας υποτονικός στα άκρα, με εξαίρεση ένα άστοχο τετ α τετ στο 1ο ημίχρονο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπενζεμά έστειλε μία βολίδα στο δοκάρι της Μπαρτσελόνα και το παιχνίδι πήρε "φωτιά".
Την έσβησε στο 77' ο Αλέξις Σάντσες, όταν με μία απίθανη λόμπα σε αντεπίθεση των Καταλανών, νίκησε τον Ντιέγο Λόπεθ και πρόσθεσε ένα ιστορικό highlight στα αφιερωματικά βίντεο του μέλλοντος. Ο Ινιέστα δεν χρειαζόταν πλέον στο χορτάρι, ο Άλεξ Σονγκ πέρασε στο ματς και ο Ρονάλντο... αφηνίασε. Ο Πορτογάλος έτρεχε πάνω κάτω, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βγάλει συμπαίκτες του σε θέση βολής, αλλά ήταν μόνος.

Ο Ντάνι Άλβες έχασε δύο καλές στιγμές για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, την ώρα που ο μοιραίος των φιλοξενουμένων ήταν ο Σάμι Κεντίρα. Όταν τα πάντα είχαν κριθεί πλέον, η τελευταία αλλαγή του Αντσελότι, ο 20χρονος Χεσέ Ροδρίγκες, νίκησε τον Βαλδές, αλλά δεν απέτρεψε την ήττα των "μερένγκες". Η Μπαρτσελόνα επικράτησε για πρώτη φορά εντός έδρας της Ρεάλ στο πρωτάθλημα μετά από το 2010 και της ξέφυγε 6 πόντους στον πίνακα της βαθμολογίας.
Μπαρτσελόνα (4-1-2-3): Βαλδές, Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (77' Σονγκ), Μέσι, Φάμπρεγας (70' Αλέξις), Νεϊμάρ (84' Πέδρο)
Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Λόπεθ, Καρβαχάλ, Βαράν, Πέπε, Μαρσέλο, Κεντίρα, Ράμος (56' Ιγιαραμέντι), Μόντριτς, Ντι Μαρία (76' Χεσέ), Μπέιλ (61' Μπενζεμά), Ρονάλντο
contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου