Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μαρκίδης: Προσφυγές μέχρι 31 Μαΐου


Με ομάδα νομικών που θα έχει επικεφαλής τον Αλέκο Μαρκίδη προτίθεται να προχωρήσει νομικά ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας.
Όπως ειπώθηκε από τον Άδωνη Παπακωνσταντίνου,  ο Σύνδεσμος ήδη αριθμεί πέραν των 400 μελών ενώ υπάρχει αθρόα ροή νέων μελών ενώ στέλνοντας ένα μήνυμα ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα «τα πούμε στο δικαστήριο».
Πρόσθεσε δε πως με τη συνεργασία των νομικών συμβούλων διερευνούν τα ακόλουθα:
•    Ενδεχόμενες παραβάσεις του συντάγματος
•    Ενδεχόμενες παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων Αρχών στις οποίες εδράζεται και λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κυπριακή Δημοκρατία
•    Ενδεχόμενες πράξεις απάτης πχ διαφημίσεις καταθετικών προϊόντων
•    Ενδεχόμενες παράνομες πράξεις συναλλαγών που αποδυναμώνουν την ούτω καλούμενη «Κακή Λαϊκή»
•    Ενδεχόμενη προσπάθεια αποζημίωσης ασφαλισμένων καταθετών από τους ανασφάλιστους καταθέτες αντί της κυβέρνησης

Σε επικοινωνία του InBusinessNews με τον νομικό Αλέκο Μαρκίδη ανέφερε πως στόχος είναι να κατατεθούν οι σχετικές προσφυγές μέχρι τις 31 Μαΐου αφού στις 8 Ιουνίου λήγει η σχετική διωρία και δεν θέλουν να κινηθούν την τελευταία στιγμή.
Σημείωσε πως εξετάζουν τη συνεργασία και με νομικό οίκο του εξωτερικού ωστόσο δεν έχει γίνει συγκεκριμένη επιλογή ακόμα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε στη διάσκεψη πως η κατάσταση είναι αποτέλεσμα λανθασμένων ενεργειών των διοικητικών συμβουλίων της Λαϊκής, των ελεγκτών της τράπεζας, της Κεντρικής Τράπεζας και της κυπριακής κυβέρνησης.  «Δεν αναφέρουμε την τρόικα γιατί θεωρούμε ότι οι κυπριακοί θεσμοί φέρουν ακεραία την ευθύνη προστασίας μας», εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου