Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Δημοτικούς λαχανόκηπους στους όποιος θα εργαστούν άνεργοι προσανατολίζεται η επίτροπος περιβάλλοντος

Τη δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων στο πλαίσιο προγράμματος εκπαίδευσης ανέργων νέων και συμπερίληψης της προσπάθειας στο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης συζήτησε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας στο περιθώριο της παρουσίασης του ηλεκτρονικού ανταλλακτηρίου προϊόντων και υπηρεσιών.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η κ. Παναγιώτου πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με τα Συμβούλια, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και τη Μητρόπολη Ταμασού με θέμα την εκπαίδευση άνεργων νέων ώστε να ασχοληθούν με τη γεωργία αρχίζοντας με πιλοτικά προγράμματα στις πιο πάνω περιοχές.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ανταπόκριση όλων των φορέων ήταν θετική γεγονός που δίνει το πράσινο φως για συμμετοχή τους στην προσπάθεια του Υπουργείου Γεωργίας για εκπαίδευση και ένταξη νέων στην Γεωργία μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων παραγωγών.

Περαιτέρω επισημαίνεται πως η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής στηρίζει εργασιακά τον ντόπιο πληθυσμό, αξιοποιεί εγκαταλελειμμένα εδάφη τα οποία σήμερα βρίσκονται στο έλεος της διάβρωσης και της ερημοποίησης λόγω κλιματικών αλλαγών και δίνει διατροφική επάρκεια και απεξάρτηση από τις εισαγωγές.

newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου