Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Φεύγει η Russian Commercial... Ή μήπως επιχειρείται μια μορφή πίεσης προς την Κυπριακή οικονομία;


Την σταδιακή αποχώρηση της Russian Commercial Bank από την Κύπρο προαναγγέλλουν με δημοσίευμα τους οι Times της Μόσχας. Όπως αναφέρεται, η θυγατρική του κολοσσού VTB στην Κύπρου, σταδιακά θα μεταφέρει το δανειστικό της χαρτοφυλάκιο σε άλλες θυγατρικές.
Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή της VTB’s Herbert Moos στις οποίες αναφέρει πως η απόφαση πάρθηκε επειδή τα περισσότερα δάνεια της Russian Commercial Bank δόθηκαν σε Ρώσους επιχειρηματίες.  
Εξήγησε πως δεν αναμένουν τις όποιες απώλειες από τη μεταφορά των εργασιών εκτός Κύπρου. Οι καταθέσεις στην Russian Commercial ανέρχονται σε 2δις ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της VTB.
Δεν πιστεύουμε πως η κυπριακή οικονομία θα επιστρέψει στο προηγούμενο οικονομικό καθεστώς αφού αναμένουμε να αντιμετωπίσει σοβαρές αλλαγές, πρόσθεσε ο Moos.  
Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με διευθυντικό στέλεχος της Russian Commercial Bank αλλά δεν έγινε κατορθωτό.Είναι αντιληπτό πως αν υλοποιηθεί η απόφαση της τράπεζας θα αποτελέσει ένα επιπλέον σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας.

Οι δηλώσεις πάντως, έγιναν λίγες ώρες πριν το διάταγμα για τις σημαντικές χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα των ξένων τραπεζών.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/inbusiness

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου