Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Οι Τουρκοκύπριοι διεκδικούν τώρα και την ΑΗΚ!

Χωρίς να αποσαφηνίζει πλήρως το τί ακριβώς εννοεί ο ψευδουπουργός Δημοσιονομικών των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ, ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως το 30% των σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας ανήκει στην Τ/κ κοινότητα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: "Οι Βρετανοί, παραχώρησαν τους σταθμούς στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά την ίδρυσή της, και το 30% μας ανήκει!". 



Ουσιαστικά η δήλωση του αποτελούσε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με πρόθεση της ΑΗΚ να ζητήσει χρήματα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους Τ/κ θύλακες από το 1964 και μετά και εν γένει στα κατεχόμενα από το 1974 μέχρι το 2012.

Φυσικά ο κ. Τατάρ πιθανώς χρειάζεται μαθήματα ιστορίας ή επιλέγει να μην θυμάται πως όταν κάποιος επικαλείται την βρετανική κυριαρχία επί της Μεγαλονήσου οφείλει να γνωρίζει πως τα τουρκοκυπριακά δικαιώματα περιορίζονται στο ποσοστό του 18%, επί του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου.

Πληροφορίες από τα κατεχόμενα φέρουν επίσης τον κ. Τατάρ να έχει πει πως «εάν μας έδωσαν αυτοί ηλεκτρικό ρεύμα, εμείς τους δώσαμε νερό». 

Μάλιστα τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς ο ψευδουπουργός τους ενέταξε στο ευρύτερο πλαίσιο μιας γενικευμένης διαπραγμάτευσης η οποία θα μπορούε να οδηγήσει σε επίλυση το χρονίζον Κυπριακό ζήτημα, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι με την απειλή των όπλων οι Τ/κ εκδιώχθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία και έγιναν πρόσφυγες στο βορρά και μετά την έξοδο από τη φτώχεια και τις δυσκολίες, με τη βοήθεια της Τουρκίας και τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν, σήμερα διαθέτουν δικούς τους σταθμούς που παράγουν ρεύμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Σχόλιο 365days-2blog: Δώστου σσοινί του "Χωρκάτη" να σου φκεί πας το κρεβάτι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου