Τρίτη 23 Απριλίου 2013

“Έκρηξη στο Λευκό Οίκο, τραυματίας ο Μπαράκ Ομπάμα”


“Έκρηξη στο Λευκό Οίκο, τραυματίας ο Μπαράκ Ομπάμα”. Αυτές οι ελάχιστες λέξεις κυκλοφόρησαν αργά το απόγευμα στο Διαδίκτυο μέσω του λογαριασμού του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press στο Twitter και έσπειραν τον πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η “είδηση” προκάλεσε σοκ, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα αναπαράχθηκε (πάνω από 4000 retweet σε λιγότερο από ένα λεπτό) και πυροδότησε μια πραγματική κατακρήμνιση των δεικτών των αμερικανικών αγορών, ιδίως στον Dow Jones που για εκείνο το επίμαχο λεπτό – τόσο χρειάστηκε για να αντιδράσουν οι υπεύθυνοι του πρακτορείου, να δηλώσουν ότι ο λογαριασμός τους έπεσε θύμα χάκερς και να τον “παγώσουν” - πραγματοποίησε μια “βουτιά” από τις 14.720 μονάδες στις 14.554!

Πάνω από μια ποσοστιαία μονάδα έχασε ακαριαία και η τιμή του συμβολαίου άμεσης παράδοσης για το αργό πετρέλαιο (από τα 88,19 δολάρια το βαρέλι, στα 87,74). 

Η αντίδραση του ΑΡ που ανέστειλε το λογαριασμό του και ξεκαθάρισε πως ουδέποτε υπήρξε τέτοια “είδηση”, αλλά και η επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, πως ο Πρόεδρος Ομπάμα χαίρει άκρας υγείας, επανέφεραν μια σχετική ισορροπία στις αγορές, πλην όμως στο διάστημα του αρχικού... χάους, κάποιοι σίγουρα έβγαλαν τεράστιο κέρδος... 






protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου