Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Φωτοβολίδα... τίτλου!

ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Με τον Μάριο Σέρζιο να σκοράρει με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο ΑΠΟΕΛ πέρασε χθές νικηφόρα από το ΓΣΖ επικρατώντας της ΑΕΚ με 1-0 και αγκάλιασε τον φετινό τίτλο.

Με τους τρεις βαθμούς που πήραν οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν τους 70, οκτώ περισσότερους από τη δεύτερη Ανόρθωση και με τρία παιχνίδια να απομένουν, μόνο με… αυτοκτονία θα χάσουν αυτή τη διαφορά.

Φωτοβολίδα... τίτλου!

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις κλασικές ευκαιρίες που είχαν, κυρίως με τον Τσάντο που νικήθηκε κατά κράτος από τον εκπληκτικό σήμερα Πάρντο, έμειναν στην τέταρτη θέση με 58 βαθμούς και έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη που κάνουν για την έξοδο στην Ευρώπη.


Οι δύο ομάδες μπήκαν προσεχτικά στην αναμέτρηση, δίνοντας περισσότερο βάρος στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού βελτιώθηκε από το 20' και μετά, με την ΑΕΚ που είχε και περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας να απειλεί πρώτη με κεφαλιά του Τομάς, βλέποντας εκτός θέσης τον Πάρντο, αλλά ο Ολιβέιρα έδιωξε σε κόρνερ.
Οι γαλαζοκίτρινοι απάντησαν στο 27' με τον Χαραλαμπίδη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να επιχειρεί να «κρεμάσει» τον Χαΐμοφ που βγήκε από την εστία του, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά έξω.
Η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους που έφτιαξαν τρεις καλές ευκαιρίες, αλλά ο Πάρντο ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και στις τρεις φορές και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Αρχικά με την καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλεξ Ντα Σίλβα (34ο λεπτό), για να ακολουθήσουν δύο κοντινά σουτ του Τσάντο στο 37' και στο 42'. Στην τελευταία ευκαιρία ο Ισπανός επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ φάση που διέφυγε του επόπτη και δεν σήκωσε το σημαιάκι του.
Μετά από ένα μέτριο πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσάντο έδωσε συνέχεια στο κρεσέντο των μεγάλων χαμένων ευκαιριών. Η φάση ξεκίνησε από αριστερά με τον Ζιλέ να δέχεται μακρινή μπαλιά και να βγάζει ωραία σέντρα, ο Πάρντο έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει και στο δεύτερο δοκάρι ο Τσάντο, υπό την πίεση αμυνόμενου αλλά χωρίς τερματοφύλακα, δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά και πλάσαρε έξω.
Στις χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων ο ΑΠΟΕΛ απάντησε με γκολ στο 63ο λεπτό. Σκόρερ ο Μάριο Σέρζιο που εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χαΐμοφ, ο οποίος αν και έπεσε σωστά, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια για να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο, χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι ο τελευταίο σφύριγμα από τον Μάριο Τσαγγάρη βρήκε την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους φιλάθλους που τους ακολούθησαν στη Λάρνακα, να πανηγυρίζουν μια τεράστιας σημασίας νίκη.
Οι δύο ομάδες θα τα πουν και πάλι το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ. Από αυτή την αναμέτρηση θα απουσιάζουν σίγουρα ο Μάριο Σέρζιο από πλευράς ΑΠΟΕΛ και ο Φαν Ντάικ από την ΑΕΚ, οι οποίοι είδαν σήμερα κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό.
ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Χαΐμοφ, Γκριν (87' Μέρτακκας), Καταλά, Σεράν, Ζιλέ, Ντα Σίλβα, Λίνσεν (68' Παύλου), Φαν Ντάικ, Τομάς, Πάλιτς, Τσάντο
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Μ. Σέρζιο, Ολιβέιρα, Καρυπίδης, Κλουκόφσκι, Χαραλαμπίδης, Τζιόλης (77' Πίντο), Μοράις, Αλεξάνδρου, Μαντούκα (89' Μπούντιμιρ), Μπιτόν (86' Μπέκμαν)
Σκόρερ: 63' Μάριο Σέρζιο
Κίτρινες: Τομάς, Φαν Ντάικ (8η), Παύλου / Χαραλαμπίδης, Μ. Σέρζιο (4η)
Αποβολές:-
Διαιτητής: Μάριος Τσαγγάρης
Α' Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου
Β' Βοηθός: Στελιος Νικήτα
4ος: Θωμάς Μούσκος
Παρατηρητής: Ανδρέας Παφίτης

πηγή: http://www.sentragoal.com.cy/article.asp?catid=19168&subid=2&pubid=129360932

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου