Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Είδαν την Παναγία να δακρύζει...


Είδαν την Παναγία να δακρύζει...Λάρνακα: Σημείο αναφοράς των πιστών, αλλά και ποικίλων σχολίων, αποτελεί από το βράδυ της Κυριακής η μικρή εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στην παραλία της Ξυλοφάγου. Νεαροί που είχαν μεταβεί για προσκύνημα λίγο μετά τις έξι, υποστηρίζουν ότι είδαν ξαφνικά την τοιχογραφία της Παναγίας στο μικρό εκκλησάκι, να δακρύζει. Και μάλιστα, η μορφή της Παναγίας σχηματίστηκε μόνη της στον τοίχο. Το μαντάτο μέχρι χθες το πρωί διαδόθηκε σε όλα τα Κοκκινοχώρια, με τους πιστούς να εκφέρουν διάφορες απόψεις, ενώ το εκκλησάκι επισκέφθηκε και ο μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος. Σε δηλώσεις του, ο πανιερότατος απέρριψε την εκδοχή του θαύματος και ανέφερε ότι πρόκειται για εκροή υγρασίας από τον τοίχο. Στην επιμονή κάποιων ότι πρόκειται περί θαύματος, ο πανιερότατος σχολίασε με νόημα πως «θαύμα είναι που ζούμε και αναπνέουμε».


Ωστόσο, στις τάξεις των πιστών, όπως της γιαγιάς της Κατελούς από το Παραλίμνι, υπάρχουν και οι ακριβώς αντίθετες απόψεις. «Ήρτεν να μας ποσπάσει που το κούρεμαν. Δοξάζω το όνομά Της», ανέφερε στον «Φ», με άλλους πιστούς να συνηγορούν πως πρόκειται για «σημάδι του Θεού, για να έχουμε πίστη και ελπίδα, στα δύσκολα που περνά ο τόπος».

Πάντως, είτε πρόκειται περί θαύματος, ή περί εκροής υγρασίας, ο μόνος σίγουρα κερδισμένος από το γεγονός ήταν ο παγωτάρης που στρατοπέδεψε από νωρίς το μεσημέρι στην αυλή της εκκλησίας. Όπως μας ανέφερε λίγο μετά τις πέντε χθες το απόγευμα, κατά τους υπολογισμούς του, τουλάχιστον 4.000-5.000 πιστοί προσήλθαν από νωρίς το πρωί για προσκύνημα στην εκκλησία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πληροφορία που είχε αρχικά διαρρεύσει ότι τα δάκρυα της Παναγίας δυνατόν να είχαν σχέση με κλοπή ιερών σκευών το βράδυ του Σαββάτου, διαψεύστηκε. Τελικά τα σκεύη είχαν παραληφθεί από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για να καθαριστούν.  

Πηγή://www.philenews.com/


Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/pages/365days-2blogblogspotcom/283692571764536  κάντε Like θα έχετε άμεση ενημέρωση από το καλύτερο ενημερωτικό Blog του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου