Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Παίζουν με τα νεύρα μας; Αίσχος!

Απόψεις

Μας λένε κάποιοι ότι η ΑΗΚ, ο πιο κερδοφόρος ημικρατικός οργανισμός της Κύπρου βρίσκεται προ του κινδύνου της στάσης πληρωμών. Ρε πάτε καλά;

Στη Κύπρο πληρώνουμε ίσως το ακριβότερο ρεύμα απ'όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν καιρώ κρίσης. Ποσά αδιανόητα, τα οποία δικαιολόγησαν ότι προκλήθηκαν από την έκρηξη στο Μαρί και την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, σαμπώς και τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ακριβό το ρεύμα. Τώρα έρχονται να απειλήσουν το κόσμο ότι η ΑΗΚ δεν έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους της. Δηλαδή όλα αυτά τα χρήματα τόσα χρόνια που πήγαν; Πόση κακή διαχείριση έχει γίνει τώρα αποδεικνύεται και η απαίτηση του κόσμου είναι μία. Να πάνε όλοι φυλακή αυτοί που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, διαφορετικά η κοινωνική έκρηξη θα είναι τέτοια που τις συνέπειες της κανένας δεν μπορεί να προβλέψει.

Μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα κόμματα βεβαίως, διότι από τους πολλούς που βόλευαν στους ημικρατικούς οργανισμούς, ήταν αναμενόμενο ότι κάποτε θα προκληθεί μια τέτοια κατάσταση.

Χθες ανακοινώθηκε από την εφημερίδα "Εθνος" η λίστα με 6.000 χιλιάδες ονόματα , οι οποίοι απέσυραν χρήματα από τις κυπριακές τράπεζες για να γλυτώσουν το κούρεμα. Η αναφορά των κυπριακών καναλιών προς τη λίστα ήταν ελάχιστη και πείτε μου εσείς πως να μην εκνευριστεί ο απλός πολίτης που ξημεροβραδιαζόταν στη δουλειά να φυλάξει δύο δεκάρες για τα γεράματα του ή να σπουδάσει τα παιδιά του. Η απόσυρση χρημάτων από τις Κυπριακές τράπεζες ισοδυναμεί για μένα με ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, διότι αυτά τα λεφτά θα έμεναν στη Κυπριακή Δημοκρατία και θα της έδιναν πολλές ανάσες.

Θα τρέξουν πολλά κομματόσκυλα να δικαιολογήσουν τους δικούς τους και λίγο με ενδιαφέρει. Τέτοιες συμπεριφορές έφεραν την Κύπρο σε πολύ δύσκολη θέση. Αναρωτιέμαι πως γίνεται άτομα τα οποία διαπραγματεύονταν όλους αυτούς τους όρους του μνημονίου ή κυβερνητικά στελέχη να εμπλέκονται στη λίστα και να μην μπορεί να τους αγγίξει κανένας επειδή είμαστε στη Κύπρο. Έλεος πλέον!!!

Δεν μπορεί να σηκώσει ο Κυπραίος άλλο τέτοιες αδικίες, θα εκραγεί ο εγκέφαλος του από τα νεύρα. Δεν μπορεί να βλέπει τα παιδιά του άνεργα, δεν μπορεί να βλέπει τα παιδιά του να πεινάνε, την κοινωνία να πηγαίνει κατά διαόλου και να βλέπει τον Αχμετ να παίρνει το βαρυφουσκωμένο τσεκκούδιν του. Δεν μπορεί να βλέπει τα παιδιά αυτών που έχουν μέσο να παίρνουν δουλειές και τα παιδιά τους να μην μπορούν να εργαστούν, επειδή έτυχε ο γονιός τους να μην ξέρει κανένα. Δεν μπορεί να ακούει στα ΜΜΕ ότι "ο Α εγλίτωσεν το υιόν του από αδικήμα, που έλα μωρέ εν έκαμεν τίποτε ο μιτσής διότι εν μικροπράματα τούτα στη Κύπρο, αλλά αν κάμει τίποτε ο υιός του Κωστή, του Γιαννή, του Πανίκκου θα πάει φυλακή". Έλεος!!!

Ας αλλάξει στάση και η Κοινωνία μας, ας κάτσουμε λίγο τη μάππα χαμέ, ενεν ανάγκη να φέρνουμε τραογουδιστή εξ Ελλάδας να του διούμε 20 χιλιάδες ευρώ για να τραγουδήσει στο γάμο της κόρης μας, ένεν ανάγκη να φέρνουμε ηθοποιούς εισαγώμενους για να παίξουν σε κυπριακά σήριαλ και τα κυπριακά να μεν μπορούν να τα μιλήσουν, εν πολλά "ενεν ανάγκη..." που θέλω να πω αλλά ας τα αφήσουμε για άλλη φορά. Και συγνώμη που χρησιμοποίησα την Κυπριακή διάλεκτο στις τελευταίες παραγράφους αλλά εκαταντήσαμε να μεν μπορούμε να μιλήσουμε κυπριακά επειδή κάποιοι φαντασμένοι θέλουν να μας εκμοντερνίσουν!

Εμείς από αυτό το ιστολόγιο δεν θα σιωπήσουμε! Σας ευχαριστούμε μέρα με την μέρα που η υποστήριξη σας γίνεται μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου