Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Στο κόκκινο οι σχέσεις Πανίκου Δημητριάδη και κυβέρνησης!

Οι δηλώσεις του Πανίκου Δημητριάδη από το Δουβλίνο στο Bloomberg ότι «η ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου δέχεται επίθεση αυτή τη στιγμή», όξυνε ακόμα περισσότερο τα πνέυματα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρίστο Στυλιανίδη να τον καλεί σε διορθωτική δήλωση το συντομότερο, εάν έχουν αποδοθεί σωστά δηλώσεις του για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση.Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ελπίδα οι δηλώσεις αυτές να μην ισχύουν και να έχουν παρερμηνευθεί. Υπογράμμισε πως σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα, την ευθύνη έχει η Κεντρική Τράπεζα και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως την αυτονομία των θεσμών.

«Υπήρξαν προβλήματα συντονισμού και κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει να σέβεται την αυτονομία και την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας» είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Το πρακτορείο Μπλούμπεργκ μετέδωσε ότι ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση φαίνεται να έχει δεσμευτεί για την πώληση αποθεμάτων χρυσού, χωρίς προδιαβούλευση με την Κεντρική Τράπεζα, ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε συνεχής παρέμβαση σε σχέση με τη διαχείριση των τραπεζών που βρίσκονται υπό εξυγίανση.

Επίσης ανέφερε ότι έχουν διατυπωθεί απειλές κατά της ζωής του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του από ανθρώπους που απώλεσαν κεφάλαια λόγω του κουρέματος καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Εξ άλλου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του από το Δουβλίνο, ανέφερε ότι αξίωση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει με την Κεντρική Τράπεζα αποτελεσματική συνεργασία και λειτουργία και όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο πλαίσιο των νόμων και της θεσμικής τάξης.

Ο κύριος Γεωργιάδης διέψευσε επίσης παράπονα που διατύπωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας για παρεμβάσεις στο έργο του και απόφαση για πώληση αποθεμάτων χρυσού, χωρίς να γίνει διαβούλευση μαζί του.

«Η κυβέρνηση κάνει το παν για να υπάρχει καλή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα με την οποία διατηρεί καθημερινή επαφή» είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως είχε συνεργασία με τον κ. Δημητριάδη στο Λονδίνο και δεν έγινε δέκτης κανενός παραπόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου