Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η Βουλή πρέπει να εγκρίνει πάση θυσία τη δανειακή σύμβαση


Λευκωσία: Την πεποίθηση και την προσδοκία ότι η Βουλή θα εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ενδεχόμενη απόρριψή της θα οδηγήσει σε αυτό που καταφέραμε να αποφύγουμε δηλαδή την άτακτη χρεοκοπία.
Η Βουλή πρέπει να εγκρίνει πάση θυσία τη δανειακή σύμβαση

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι πρόκειται για δανειακή σύμβαση, η οποία εγκρίθηκε από το Eurogroup και φαίνεται να υιοθετείται από σημαντικά εθνικά κοινοβούλια.

Το ερώτημα, πρόσθεσε, είναι πώς θα αντιδράσει η κυπριακή Bουλή και είμαι πεπεισμένος ότι αναλαμβάνοντας την ιστορική της ευθύνη θα την εγκρίνει.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που διατυπώνονται από κόμματα επί διαφόρων προνοιών της σύμβασης ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η ιστορία θα κρίνει τους πάντες.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις της, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν οδυνηρές πτυχές στη σύμβαση, αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Είπε ακόμα ότι όποιο κόμμα την καταψηφίσει θα πρέπει να είναι έτοιμο να προτείνει πού θα βρεθούν τα 10 δισεκατομμύρια, πώς θα αντιμετωπιστεί η στάση πληρωμών και πώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο σάλο που θα δημιουργηθεί. 


Πηγή: http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου