Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κούρεμα με μυστικό αριθμόΚούρεμα με μυστικό αριθμό

Λευκωσία: Άκρως καθοριστικό για όλα τα ανοιχτά μέτωπα της κυπριακής οικονομίας είναι το επόμενο 24ωρο καθώς σε αυτό τον ζωτικό χρόνο αναμένεται να «κλειδώσει» το ακριβές ύψος του κουρέματος των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και να οριστικοποιηθεί το ζητούμενο ποσό.

Οικονομικοί όπως και πολιτικοί παράγοντες εξέφραζαν έντονη δυσφορία γιατί καμιά αρμόδια αρχή δεν δίνει στοιχεία επακριβή ως προς το ζητούμενο ποσό της ανακεφαλαιοποίησης με αποτέλεσμα να γίνονται διάφορα παιγνίδια που συντηρούν την αβεβαιότητα και πλήττουν την κυπριακή οικονομία.

Η κριτική αγγίζει την Κεντρική Τράπεζα και τον κεντρικό τραπεζίτη, Πανίκο Δημητριάδη, αλλά και την ομάδα του οίκου Alvarez and Marsal που κινούν τα νήματα σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου. Το κούρεμα-έκπληξη προς συγκέντρωση του άγνωστου ζητούμενου ποσού δεν υποβοηθά τις προσπάθειες προς αποκατάσταση της ηρεμίας στην κυπριακή οικονομία. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις νέα ψυχρολουσία αναμένεται να υποστούν οι ανασφάλιστες καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου καθώς το κούρεμα αναμένεται να είναι βαθύ.

Μια εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει νέες δονήσεις στο οικονομικό τοπίο επιτείνοντας τη μείωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και γενικά της αγοράς αλλά και διόγκωση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα.Πηγή: Φιλελεύθερος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου