Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ο φάκελος του Πρ. της ΔΕΦΑ


Στο αρχηγείο της αστυνομίας βρίσκεται ο φακελος που αφορά τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ). 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, επιβεβαίωσε ότι έχει σταλεί από τον γενικό εισαγγελέα στην Αστυνομία φάκελος με αριθμό εγγράφων που αφορά τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ). Πρόσθεσε ότι, με οδηγίες του γενικού εισαγγελέα, η αστυνομία θα διερευνήσει κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.
Ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε την υπόθεση πολύ σοβαρή και είπε ότι η Αστυνομία θα είναι πολύ προσεκτική στην εξέτασή της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα την παύση του εκτελεστικού προέδρου της ΔΕΦΑ Κώστα Ιωάννου, σε σχέση με την παραχώρηση άδειας λειτουργίας ηλεκτροπαραγωγού σταθμού και ανέθεσε στον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη να προβεί στις δέουσες ενέργειες για εφαρμογή της απόφασης.
Ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι ενημέρωσε προσωπικά τον Κώστα Ιωάννου σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και πρόσθεσε πως αναμένει την ερχόμενη Τετάρτη να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας στη διάρκεια της οποίας θα ληφθεί η απόφαση παύσης.
Η απόφαση θα ληφθεί από τον υπουργό Εμπορίου, ως μοναδικό μέτοχο της ΔΕΦΑ, εταιρείας που συστάθηκε από την κυβέρνηση για να εισάγει και να διαχειρίζεται τη διανομή φυσικού αερίου στην Κύπρο.

sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου