Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Reuters: Καταστροφή η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ



Λονδίνο: Παρά την οικονομική βοήθεια ύψους 10 δισ., που έχει συμφωνήσει με την Τρόικα, φαίνεται ότι η Κύπρος οδεύει προς έξοδο από το ευρώ, σύμφωνα με άρθρο του Reuters που υπογράφει ο Χιούγκο Ντίξον.
 
Εγκαταλείποντας το ευρωπαϊκό νόμισμα, συνεχίζει, θα διέλυε τον πλούτο, ο πληθωρισμός θα εκτοξευόταν στα ύψη και θα άφηνε την Κύπρο χωρίς φίλους μέσα στην ήδη διαταραγμένη γειτονιά της, με την Τουρκία να καραδοκεί να εμποδίσει τα σχέδια της Λευκωσίας για εξόρυξη φυσικού αερίου.
 
Σύμφωνα με τον αρθογράφο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μπορεί να αντέξει την πίεση μέχρι ενός σημείου, όμως οι φωνές από μερίδα της αντιπολίτευσης για σκέψεις εξόδου από το ευρώ αυξάνονται, ενώ άλλοι που υποστηρίζουν την παραμονή στην Ευρωζώνη, «φωνάζουν» για απαλλαγή της χώρας από την Τρόικα.
 
Όμως έξοδος της Κύπρου από το ευρώ, λέει ο κ. Ντίξον, θα σήμαινε και απώλεια της βοήθειας των 10 δισ., ενώ η λίρα θα έχανε περίπου το 50% της αξίας της, οι εισαγωγές θα έπεφταν κατακόρυφα, όπως και η τοπική παραγωγή, δεδομένης της εξάρτησης της χώρας στις εισαγωγές, ανάμεσα σε άλλα δεινά που παρουσιάζει ο αρθογράφος του Reuters. 


πηγή: http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου