Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αισιόδοξο μήνυμα από τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου- Η Ρώσικη VTB στη Κύπρο


Παρά το γεγονός ότι έρχονται δύσκολες μέρες, η Κύπρος έχει την ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Εξέφρασε, ταυτόχρονα, την αισιοδοξία του ότι η οικονομία της Κύπρου θα ανακάμψει τονίζοντας ότι «αυτό που χρειάζεται, είναι να προχωρήσουμε με συνέπεια και αποφασιστικά βήματα».
«Το τίμημα που πληρώνουμε σήμερα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποδοχή του κουρέματος του ελληνικού χρέους χωρίς διασφάλιση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης στην πρώτη συνέντευξη, από την ανάληψη των καθηκόντων του, στο ΡΙΚ.
Στις διοικήσεις των τραπεζών «έγιναν πράγματα και θαύματα», είπε ο υπουργός. Επισήμανε ότι η έκθεση Alvarez& Marsal, δίνει ορισμένα στοιχεία για τους υπεύθυνους, αλλά, πρόσθεσε, «ειδικά για την Λαϊκή Τράπεζα οι πληροφορίες είναι ελάχιστες». Τόνισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους και επανέλαβε ότι στόχος είναι να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.
Πρέπει, ανέφερε, να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας και να ξεκινήσει αμέσως η προσπάθεια για νέο τραπεζικό τομέα, μικρότερο, αλλά καλύτερο. Από τώρα και στο εξής, σημείωσε, οι τράπεζες θα εποπτεύονται καλύτερα, θα έχουν πιο στέρεα θεμέλια και θα λειτουργούν με ενισχυμένο ορθολογισμό ειδικά στην παροχή ιδιωτικών δανείων.
Αναφερόμενος στην Τράπεζα Κύπρου, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι για να ορθοποδήσει πρέπει να έχει στιβαρή ηγεσία και γι'αυτό πρέπει επειγόντως να οριστεί διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι.

Ο πρόεδρος της του ρωσικού τραπεζικού κολοσσού VTΒ στην Κύπρο
Νέες εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν στο θέμα της εξαγοράς της Λαϊκής τράπεζας από τη Ρώσικη VTB αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο μεγαλοτραπεζίτης Α. Κοστίν μετέβει στο γραφείο του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών κάτι που δείχνει ότι δεν επρόκειτο για μια απλή επίσκεψη. Αν υφίστανται οι πληροφορίες αυτές αναμένεται να έχουμε νέες εξελίξεις και η Κύπρος θα λάβει ένα απροσδόκητο δώρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου