Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερ 1-0

Γκολ και... φύγαμε για τελικό

Γκολ και... φύγαμε για τελικόΤο πρώτο βήμα για να έρθει... φάτσα με το δέκατο έκανε η Ρεάλ! Οι Μαδριλένοι «λύγισαν» τη Μπάγερν, 1-0, στο «Μπερναμπέου» και πάνε στο Μόναχο για να σφραγίσουν το εισιτήριο της Λισαβόνας. 


Την άφησε να κάνει το παιχνίδι της και την αιφνιδίασε! Με το «χρυσό» γκολ του Καρίμ Μπενζεμά από το 19ο λεπτό η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το πρώτο βήμα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και πηγαίνει στη ρεβάνς του Μονάχου έχοντας προβάδισμα απέναντι στη Μπάγερν. 

Πολύ καλύτερη η ομάδα του Γκουαρντιόλα στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο που της έδωσε η «βασίλισσα». Από τη μεριά τους, οι «μερένχες» ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να διευρύνουν το προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League. 

Πρώτη ήττα στην καριέρα του Γκουαρντιόλα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καθώς «έσπασε» το σερί που κρατούσε απ’ τη θητεία του στη Μπαρτσελόνα. Σκληρό «καρύδι» για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε για τους Γερμανούς ο Κάρλο Αντσελότι, που δεν έχει χάσει ποτέ απέναντι στους Βαυαρούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αγωνία για Πέπε στη «βασίλισσα», ο Πορτογάλος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 73' και τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή του στον επαναληπτικό της επόμενης Τρίτης. 

Το ματς: 


Αφεντικό με το… καλησπέρα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έγινε η Μπάγερν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον το χώρο που της έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης. Η «βασίλισσα» έδειξε να έχει βγει εκτός πλάνου, αφού το κέντρο της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, γεγονός που προβλημάτισε έντονα τον Κάρλο Αντσελότι. Τελικά, παρά την υπεροχή των Βαυαρών οι «μερένχες» χαμογέλασαν. Με μια γρήγορη αντεπίθεση στο 19’, η Ρεάλ πήρε το προβάδισμα με τον Καρίμ Μπενζεμά να πιάνει στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα.

Το γκολ του Γάλλου στράικερ δεν άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν παθητικό ρόλο στο γήπεδο και να περιμένουν το λάθος της Μπάγερν με την… ελπίδα της αντεπίθεσης. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έδωσαν δικαιώματα όμως τόσο ο Ρονάλντο (26΄) όσο και ο Ντι Μαρία (41’) «κλώτσησαν» τεράστιες ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0. Το passing game των Βαυαρών συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όμως οι παράλληλες μπαλιές έξω και μέσα στην περιοχή της Ρεάλ εξουδετερώνονταν από την πολυπρόσωπη άμυνα της «βασίλισσας», που κράτησε το 1-0.

Πολύ πιο ήπιο ρυθμό είχε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Τόσο η Ρεάλ, που ούτως ή άλλως είχε και το 1-0 στην… τσέπη, όσο και η Μπάγερν, με τον κίνδυνο και δεύτερου τέρματος, πήγαν σε πιο συντηρητικό τέμπο. Η «βασίλισσα» σε αντίθεση με το πρώτο 45 λεπτο ανέβασε ελαφρώς τις γραμμές της και κατάφερε να ισορροπήσει την κατοχή της μπάλας, έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες και περιόρισε σημαντικά την ομάδα του Γκουαρντιόλα,, που έμεινε σε θέση άμυνας.

Με το πέρασμα των λεπτών η Ρεάλ σταθεροποίησε την απόδοσή της και δεν επέτρεψε στους Βαυαρούς να πλησιάσουν την περιοχή του Κασίγιας. Οι συνεχείς αλλαγές και από τους δύο προπονητές αποσυντόνησαν τους παίκτες και η Μπάγερν με γεμίσματα κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. 
Τη μία και μοναδική φορά που χρειάστηκε στους «μερένχες», ο «Άγιος Ίκερ» ήταν εκεί και στο 83΄ έσωσε την ομάδα του έπειτα από προσπάθεια του Γκέτσε. Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γουέμπ και η Ρεάλ πάει με πλεονέκτημα στο ρεβάνς του Μονάχου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου