Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ν.ΚορέαςΟ πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Χονγκ-γουόν παραιτήθηκε την Κυριακή αναλαμβάνοντας την...
 κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία της 16ης Απριλίου με την βύθιση του πλοίου που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες επιβάτες.

«Συγγνώμη που δεν μπόρεσα να αποτρέψω αυτό το δυστύχημα από το να συμβεί και δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ σωστά μετά την τραγωδία.
Πίστευα ότι ως πρωθυπουργός έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη και να παραιτηθώ.

Το τελευταίο δυστύχημα βύθισε όλους τους Νοτιοκορεάτες σε μεγάλη θλίψη. Πολλές ημέρες έχουν περάσει από το δυστύχημα αλλά οι φωνές των συγγενών των αγνοούμενων ακόμα με κρατούν ξύπνιο τα βράδια.

Αγαπητοί Νοτιοκορεάτες, δεν είναι ώρα να σηκώσουμε το δάχτυλο ο ένας στον άλλο αλλά να ολοκληρώσουμε τις επιχειρήσεις διάσωσης και να διαχειριστούμε σωστά τα επακόλουθα.

Σας εκλιπαρώ να βοηθήσετε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ελπίζω ειλικρινά οι Νοτιοκορεάτες και οι οικογένεειες των θυμάτων του πλοίου να με συγχωρήσουν που δεν μπόρεσα να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου μέχρι τέλους. Σας εκλιπαρώ μία ακόμα φορά να υποστηρίξετε τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση" ανέφερε σε ένα άκρως συναισθηματικά μήνυμά του.

Ο Τσουνγκ αποδοκιμάστηκε για τις κυβερνητικές ενέργειες και κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι νερό εναντίον του, όταν επισκέφτηκε τους γονείς των θυμάτων μια ημέρα μετά την καταστροφή.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές και καθηγητές από ένα σχολείο της Σεούλ έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου.

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών που επιβεβαιώθηκε έως τώρα είναι 187.

news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου