Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πάγκαλος για Κρήτη: "Να γίνει ανακατάληψη του νησιού και αφοπλισμός των Κρητικών" - "Γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821, όπως η άλλη Ελλάδα" ;


Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Πάγκαλου για την Κρήτη. "Γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821, όπως η άλλη Ελλάδα" αναρωτήθηκε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.


Φωτιές άναψε το σχόλιο του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου στον ΒΗΜΑ FM, σχετικά με την οπλοκατοχή στο νησί, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό 40χρονου από μπαλωθιά.

"Πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο ανακατάληψης της νήσου και αφοπλισμού όλων των κρητικών", είπε ο κ. Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο το φαινόμενο που συμβαίνει στην Κρήτη, ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα:

"Και μην μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως η άλλη Ελλάδα;" είπε και προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση των δημοσιογράφων (Χιώτης- Παπαδόπουλος) που του είπαν: "Τώρα το χοντραίνετε"!

"Καθόλου δεν το χοντραίνω" επέμεινε και είπε ότι πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα για το θέμα της οπλοκατοχής.

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, η δήλωση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τους Κρητικούς

Οι Κρητικοί, αφού έδωσαν αρχικά δίκιο στον Θεόδωρο Πάγκαλο, για το ότι κάτι πρέπει να γίνει ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο με τις μπαλωθιές, στη συνέχεια τον επέκριναν και τον κατηγορούσαν για την ανιστόρητη δήλωσή του.

“Έχει δίκιο εν μέρει για την οπλοκατοχή αλλά όταν μιλάει για τις επαναστάσεις πρέπει να γνωρίζει ιστορία και να μην λέει πράγματα που δεν ευσταθούν”, επισημαίνει ένας αναγνώστης του cretalive ενώ κάποιος άλλος τον συμπληρώνει λέγοντας ότι “πολλές ήταν οι επαναστάσεις που προηγήθηκαν του 1821 στη Κρήτη και άλλες τόσες έγιναν και κατά τη διάρκεια της επανάστασης”.

Άλλος τον χαρακτηρίζει ανιστόρητο και του προτείνει να διαβάσει την Κρητική Ιστορία προτείνοντάς του και κάποια βιβλία.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι που λένε στον κ. Πάγκαλο να “μην κρύβετε πίσω από δημοσιογράφους αλλά να κατέβει στην Κρήτη να τα πει αυτά”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου