Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τελικός Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ 37 χρόνια μετά

Τελικός Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ 37 χρόνια μετά | onsports.grΤο ζευγάρι του τελικού έγινε γνωστό το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να βρίσκονται στο ΟΑΚΑ διεκδικώντας το Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια.



Από το 1977 έχουν να βρεθούν αντιμέτωπες σε τελικό Κυπέλλου οι δυο ομάδες. Αξιοσημείωτο είναι πως οι δυο τελευταίες φορές που πήγαν σε τελικό είτε ο Παναθηναϊκός, είτε ο ΠΑΟΚ, είχαν κατακτήσει το Κύπελλο. Οι «πράσινοι» το 2010 είχαν νικήσει 1-0 τον Άρη στο ΟΑΚΑ, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε νικήσει ξανά τον Άρη το 2003 σε τελικό που είχε στην Τούμπα, με το ίδιο αποτέλεσμα.
Οι δυο αντίπαλοι του φετινού τελικού, που θα γίνει στις 26 Απριλίου στο ΟΑΚΑ, έχουν αναμετρηθεί ξανά τρεις φορές στο παρελθόν με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν στις 12 Ιουνίου 1955 στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 2-0 χάρη στα γκολ των Κουρτζίδη και Παν΄κη.
Η δεύτερη, ήταν αρκετά χρόνια αργότερα. Στις 5 Ιουλίου 1972, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το Κύπελλο επικρατώντας 2-1 του Παναθηναϊκού, με τον Γιώργο Κούδα μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο «Μεγαλέξανδρος» σκόραρε στο 2’ και το 88’ του τελικού στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Παναθηναϊκό απλά να μειώνει στο τελευταίο λεπτό με τον Παπαδημητρίου.
Τρίτη, και τελευταία μέχρι αυτή που έρχεται, φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ σε τελικό Κυπέλλου, ήταν στις 22 Ιουνίου 1977, ξανά στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «πράσινοι» πήραν το τρόπαιο, επικρατώντας 2-1 χάρη στα γκολ των Παπαδημητρίου και Βακάλη, με τον Τερζανίδη να έχει ισοφαρίσει λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο…
Φέτος, είτε ο ΠΑΟΚ θα… ισοφαρίσει σε 2-2 τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, είτε το «τριφύλλι» θα καταφέρει να κάνει τρεις τις κατακτήσεις του έναντι του «δικεφάλου του Βορρά».
onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου