Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ελλάδα: Τα τελευταία 20 χρόνια χάθηκαν 200 δισ. ευρώ σε φόρους λόγω ανεπαρκούς μηχανογράφησης

Τα τελευταία 20 χρόνια χάθηκαν 200 δισ. ευρώ σε φόρους λόγω ανεπαρκούς μηχανογράφησηςΤην εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος ΤζήκαςΣε 200 δισ. ευρώ εκτίμησε τους φόρους που δεν εισπράχθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ Αναστάσιος Τζήκας λόγω της έλλειψης μηχανοργάνωσης των των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ και άλλων οργανισμών, το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα φτάνει τα 60 δισ. ευρώ και από το ποσό αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να εισπράττει πολύ εύκολα γύρω στα 20 δισ. φόρους κάθε χρόνο, από το 1994 μέχρι σήμερα, με την προϋπόθεση όμως ότι θα εντόπιζε τη φοροδιαφυγή, με τη χρήση ολοκληρωμένων συστημάτων μηχανοργάνωσης.

«Στη δεκαετία του '90 η Ελλάδα διέθετε ένα πλούτο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Τότε η χώρα θα μπορούσε άνετα να οργανώσει τη μηχανοργάνωση, κάτι που έγινε την εποχή εκείνη στην Ιρλανδία, στο Ισραήλ, στη Φινλανδία, κ.α., με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής από την παραοοικονομία. Δεν έγινε όμως ολοκληρωμένα και η χώρα έχασε μια μοναδική ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου