Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μήνυση γιατί... το τζαμί κατέστρεψε τις διακοπές τους!

Μήνυση γιατί... το τζαμί κατέστρεψε τις διακοπές τους!Ζευγάρι Γερμανών τουριστών κατήγγειλαν τον ταξιδιωτικό πράκτορα που οργάνωσε το ταξίδι τους στην Τουρκία επειδή οι προσευχές των πιστών δεν τους άφηνε να «χαλαρώσουν»





Ένα ζευγάρι Γερμανών αποφάσισε να ακολουθήσει την δικαστική οδό, ισχυριζόμενοι ότι.. ένα τζαμί κατέστρεψε τις διακοπές τους στην Τουρκία από τις φωνές που προέρχονταν από τους πιστούς που προσεύχονταν μέσα σε αυτό.

Η παράξενη αυτή υπόθεση έλαβε χώρα στη γερμανική πόλη του Ανόβερο, όπου βρίσκεται ο ταξιδιωτικός πράκτορας που οργάνωσε το ταξίδι τους στην Τουρκία, και υποστήριξαν ότι δεν ήταν σε θέση να χαλαρώσουν ούτε στιγμή στο πέντε αστέρων «Angora Beach Resort Hotel» στην τουρκική πόλη της «Doğanbey» στις ακτές του Αιγαίου.

Το ζευγάρι απαίτησε να τους επιστραφούν τα μισά από τα 3.200 δολάρια που έδωσαν για το «all-inclusive» πακέτο διακοπών τους, υποστηρίζοντας ότι είναι το ελάχιστο ποσό που θα μπορούσαν να απαιτήσουν από  την ψυχολογική ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Το δικαστήριο όμως απέρριψε την αγωγή τους  λέγοντας ότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας δεν ήταν υπαίτιος για ότι τους συνέβη. Επιπλέον,ο δικαστής  τους είπε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν εκπλαγεί με τα συγκεκριμένα ακούσματα των προσευχών  αφού το το ξενοδοχείο τους ήταν στο κέντρο της πόλης, όπου και υπάρχουν αρκετά τζαμιά.

«Το κάλεσμα για προσευχή είναι σύνηθες στην Τουρκία και είναι συγκρίσιμο με το χτύπημα που κάνουν οι καμπάνες της εκκλησίας σε μια χριστιανική χώρα », πρόσθεσε ο δικαστής.

Το ζευγάρι όμως έκανε και άλλη καταγγελία με το δικαστήριο λέγοντας ότι περιβραχιόνιο των καθισμάτων έλειπε από τη θέση τους στην πτήση προς την Τουρκία , και ότι ακόμα έπρεπε να «υπομείνει» μια ανώμαλη προσγείωση στο ταξίδι της επιστροφής τους.

Το δικαστήριο απέρριψε και αυτές τις καταγγελίες του  ζευγαριού δηλώνοντας ότι ήταν λογικό να υπάρχουν «μεμονωμένες περιπτώσεις κενών αέρος» κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου