Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Κύπρος: Έκανε πάρτι το ντέρμπι

Θριαμβευτική νίκη πανηγύρισε το ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΛ, της οποίας επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό σκορ 3-0 και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί πλέον με την λεμεσιανή ομάδα, ωστόσο αναγράφεται πρώτο καθώς υπερτερεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.


Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο, και δίχως να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύθηκε όλα τα αμυντικά κενά της ΑΕΛ, και με ζηλευτή αποτελεσματικότητα, κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να φτάσει σε μια ευρεία νίκη, που ασφαλώς σημαίνει πολλά στην μάχη του τίτλου.
Ασφαλώς δεν κρίθηκε ακόμη οτιδήποτε, καθώς απομένουν πέντε αγώνες μέχρι το τέλος, ωστόσο η έκταση του σκορ και η δυναμική που ανέπτυξε το ΑΠΟΕΛ, γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ήταν η καλοζυγισμένη εκτέλεση φάουλ του Αλωνεύτη, και ο Μοράις κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει την άμυνα και τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Η λεμεσιανή ομάδα ανασυντάθηκε γρήγορα, και κατάφερε να εξασκήσει πιέσεις στην εστία του Πάρντο. Ο Ινταμπντελάι βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, όμως δεν είχε το καθαρό μυαλό και έχασε τις κραυγαλέες ευκαιρίες. Η ΑΕΛ διατήρησε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, ωστόσο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ σταδιακά ισορρόπησαν και κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ και ουσιαστικά να κλειδώσουν το τρίποντο. Ο Χαραλαμπίδης έκανε την σέντρα στον Σαντίν, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 2-0 στο 41'.
Η ΑΕΛ προσπάθησε στην επανάληψη να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους. Ωστόσο ήταν ανούσια καθώς ο ρυθμός γενικότερα στο δεύτερο μέρος ήταν αργός, με τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ να κάνουν διαχείριση του αποτελέσματος. Η ομάδα του Πέτεφ έχασε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία στο 75' με την κεφαλιά του Μπεμπέ στο δοκάρι, ωστόσο στο 83' όλα κρίθηκαν όταν από μπαλιά του Ντε Βινσέντι, ο Μαντούκα με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, και έδωσε το έναυσμα για το μεγάλο πάρτι των γηπεδούχων.
ΦΑΣΕΙΣ
90' ΑΠΟΕΛ - Αποβολή. Ο Πιπίνης αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
83' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Μπαλιά του Ντε Βινσέντι και ο Μαντούκα με κοντινό πλασέ έγραψε το 3-0.
75' ΑΕΛ - Δοκάρι. Ο Μπεμπέ έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
54' ΑΕΛ - Σέντρα σουτ του Οχένε, ο Πάρντο απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ.
41' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Σέντρα του Χαραλαμπίδη, και ο Σαντίν με κοντινή κεφαλιά διπλασιάζει τα τέρματα του ΑΠΟΕΛ.
22' ΑΠΟΕΛ - Ο Ολιβέιρα έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε έξω.
20' ΑΕΛ - Ο Ντεντε έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
13' ΑΕΛ - Πάλι μόνος ο Ινταμπντελάι, που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.
10' ΑΕΛ - Μεγάλη ευκαιρία για τον Ινταμπντελάι, που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος από τον Ολιβέιρα, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πάρντο, όμως ο Ινταμπντελάι έστειλε την μπάλα έξω.
4' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Ο Αλωνεύτης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μοράις με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
3' ΑΕΛ - Σέντρα από τον Εντμάρ, ο Μοντέιρο με κοντινή προβολή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, όμως ο Πιπίνης προ γραμμής έδιωξε μακριά.
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Πιπίνης, Αμορίν, Ολιβέιρα, Σέρτζιο, Μοράις, Γκόμες, Αλωνεύτης (78' Αλεξάνδρου), Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (90' Σατσιάς), Σαντίν (70' Ντε Βινσέντι).
ΑΕΛ (Ιβάιλο Πέτεφ): Φεγκρούς, Αϊρόσα, Καρλίτος, Ουόν, Ντεντέ, Νικολάου, Γκέντσεφ (46' Οχένε - *5' Οριόλ), Μπεμπέ, Μοντέιρο, Εντμάρ (70' Καλουτζέροβιτς), Ινταμπντελάι.

shootandgoal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου