Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Συνεργατισμός:"Δεν θα υπάρχει κούρεμα στις καταθέσεις"


Τις φήμες και τους ψίθυρους που θέλουν τα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα να κουρεύουν καταθέσεις, διαψεύδει με ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Εποπτείας Συνεργατικών Εταιρειών.
"Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορούν κακόβουλες φήμες και αποστέλλονται  διάφορα μηνύματα “SMS” σχετικά με καταθέσεις στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα.  Είναι φανερό πλέον πως το περιεχόμενο τους, έχει ως στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης  του λαού προς το Συνεργατικό Κίνημα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα πιο πάνω πηγάζουν από την αγωνία του κόσμου και δεν αποτελούν οργανωμένη προσπάθεια οποιωνδήποτε.
Ο λαός μας περνά τραγικές στιγμές.  Ο Συνεργατισμός συμπεριφέρθηκε με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες και ανέμενε από όλους και από τον καθ’ ένα  ξεχωριστά , την ανάλογη συμπεριφορά.
Είναι γνωστό πως το Συνεργατικό Κίνημα εδώ και καιρό προχωρεί με σοβαρότητα στην αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του, με στόχο την πάρα πέρα ενίσχυση και αναβάθμιση του", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τέλος η Υπηρεσία Εποπτείας Συνεργατικών Εταιρειών,  καλεί ότα τα μέλη και τους πελάτες της, όπως  αγνοούν το περιεχόμενο τέτοιων  κακόβουλων ψιθύρων, φημών και  μηνυμάτων γιατί είναι αυτονόητο πλέον σε τι αποσκοπούν, αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Να αφήσουν ήσηχους τους καταθέτες του Συνεργατισμού"
Ο Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα "Μεσημέρι και Κάτι", ειπε χαρακτηριστικά να αφήσουν ήσυχους τους καταθέτες του Συνεργατισμού οι οποίοι έχουν πολύχρονη συνεργασία με τα Συνεργατικά Ιδρύματα.
Όπως είπε, ηλεκτρονικά μηνύματα και οι φημολογίες πρέπει να σταματήσουν καθώς πηγάζουν απο την ανασφάλεια των πολιτών. "Ο Συνεργατισμός σε αυτές τις τραγικές στιγμές που βιώνουμε, βλέπει σοβαρά και με ψυχραιμία τους καταθέτες του".
Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου