Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Γεωργιάδης: Τελειώνει το ρευστό της κυβέρνησης!

Γεωργιάδης: Τελειώνει το ρευστό της κυβέρνησης!


Οριακή και δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης την κατάσταση της οικονομίας προειδοποιώντας ότι αυτό το μήνα εξαντλούνται τα δημόσια οικονομικά.
 
Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν επεξεργάζεται και δεν διαθέτει σχέδιο Β΄, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί με το Μνημόνιο, αλλά κυρίως η παραμονή της Κύπρου στη ζώνη του Ευρώ και κατ' επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν είναι υπό συζήτηση.
Τόνισε επίσης ότι έξοδος της Κύπρου από το Ευρώ, ισοδυναμεί με πολλαπλάσιο κούρεμα όχι μόνο των καταθέσεων στις δύο τράπεζες αλλά σε ολόκληρη την οικονομία ενώ το βιοτικό επίπεδο θα οδηγηθεί αιώνες πίσω.
 
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι η ώρα της διόρθωσης λαθών του παρελθόντος, η ώρα που θα πληρώσουμε το λογαριασμό και η ώρα που θα ξοδεύουμε όσα σηκώνει η τσέπη μας.
 
Πρόσθεσε ότι οι οδηγίες της κυβέρνησης προς τα Υπουργεία θα είναι ο καταρτισμός του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς ουσιαστικά από μηδενική βάση.
Τόνισε παράλληλα ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην Τράπεζα Κύπρου και να διοριστεί διοικητικό συμβούλιο και διεύθυνση για ουσιαστική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Γενική Λογίστρια: Λεφτά υπάρχουν μέχρι τις 15 Απριλίου
Η Γενική Λογίστρια του κράτους, Ρέα Γεωργίου, προειδοποίησε ότι υπάρχουν χρήματα για άλλες 15 ημέρες. Τόνισε ότι στις 15 Απριλίου, το κράτος θα χρειάζεται 80 εκατομμύρια ευρώ, για να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, επισημάνθηκε η ανάγκη διαδικασίας να επιταχυνθούν, ώστε το μνημόνιο να επικυρωθεί από το Eurogoup και να μπορεί η Λευκωσία να πάρει την πρώτη δόση αρχές Μαϊου.

πηγή: www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου