Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τέλος τα δημόσια νοσοκομεία για τους Τουρκοκύπριους - Είπαμε... the party is over!!!

Εκνευρισμό προκάλεσε στα κατεχόμενα η πρόθεση της Κυβέρνησης να βάλει τέλος στην δωρεάν και ανεξαρτήτως κριτηρίων προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε Τουρκοκυπρίους από τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προωθήσει προτάσεις νόμου, με βάση τις οποίες οι Τ/κ και οι πολίτες χωρών εκτός ΕΕ να δικαιούνται περίθαλψης ή παροχής δημοσίων βοηθημάτων, μετά τη συμπλήρωση τριών χρόνων εισφορών στις κοινωνικές ασφαλίσεις.  

Την ενόχληση του δεν έκρυψε ο λεγόμενος «υπουργός υγείας» των κατεχομένων Ερτουγρούλ Χασίπογλου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός.  Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερτουγρούλ Χασίπογλου υποστήριξε επίσης ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να παράσχει υπηρεσίες υγείας στους Ε/κ, εφόσον το επιθυμούν. Ανέφερε ακόμα ότι οι Τ/κ δεν χρειάζονται τις υπηρεσίες υγείας της κυπριακής Κυβέρνησης.

Πάντως, η απόφαση της κυβέρνησης στηρίζεται στη λογική ότι δεν είναι δυνατό, την στιγμή που τα κριτήρια για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους Ε/κ έχουν γίνει πιο αυστηρά λόγω τρόικας, οι Τ/κ να επωφελούνται δωρεάν, την στιγμή μάλιστα που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις νόμου μελετούνται και εντός της εβδομάδας αναμένεται να τεθούν ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου