Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Έψαχναν για μανιτάρια, βρήκαν γιατρό-ερημίτη χαμένο 20 χρόνια!

Ο Carlos Sanchez Ortiz De Salazar άφησε τον δυτικό πολιτισμό το 1995 σε ηλικία 26 ετών και χάθηκε σε ένα δάσος της Ιταλίας. Τον βρήκαν είκοσι χρόνια μετά και απάντησε, "ωραία, αφήστε με ήσυχο τώρα"



Εξαφανίστηκε το 1995 σε ηλικία 26 ετών. Το 2010 θεωρήθηκε επισήμως νεκρός, αλλά η ιστορία του Carlos Sanchez Ortiz De Salazar, είχε τελικά μια άλλη εξέλιξη.
Ο νεαρός ειδικευόμενος το '95 γιατρός, χάθηκε από τη Σεβίλλη όπου και ζούσε την εποχή που έπασχε από οξεία κατάθλιψη. Είκοσι χρόνια μετά, εντοπίστηκε από ανθρώπους που μάζευαν μανιτάρια, σε ένα δάσος της Τοσκάνης στην Ιταλία.
Ζούσε κοντά στην ακτή της Maremma στην περιοχή Cala Violina.
 
Οι ντόπιοι που τυχαία βρήκαν τα ίχνη του, τον είδαν μέσα σε μια αυτοσχέδια σκηνή που έχει στήσει μέσα σε ένα πυκνό δάσος. Ο πρώην φυσιοθεραπευτής τους είπε:
"Με λένε Carlo. Είμαι Ισπανός και ζω εδώ είκοσι χρόνια". Τους έδειξε μάλιστα το διαβατήριο του και στη συνέχεια τους είπε ότι θα εξαφανιστεί και πάλι, γιατί εντόπισαν το "κρησφύγετο" του. "Δεν θέλω να ζω ανάμεσα στους ανθρώπους. τώρα με βρήκατε, πρέπει να φύγω από εδώ", είπε.
Οι άνθρωποι που τον είδαν πρόλαβαν και τον τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες τις οποίες και έστειλαν στην οργάνωση "Sos Desaparecidos" που συλλέγει στοιχεία για άτομα που αγνοούνται, βοηθώντας στον εντοπισμό τους.
Μέλη της οικογένειας του τον αναγνώρισαν προς μεγάλη τους έκπληξη. Το 2010 άλλωστε, είχε καταχωρηθεί από τις Ισπανικές Αρχές ως νεκρός.
Οι γονείς του που ταξίδεψαν στην Ιταλία, δήλωσαν στην Corriere della Sera: "Αυτός είναι ο Carlos μας, είναι ζωντανός και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Σεβόμαστε τη θέλησή του και την ελευθερία του, αλλά εμείς δεν φεύγουμε μέχρι να τον κρατήσουμε στην αγκαλιά μας  και πάλι - ακόμα κι αν είναι μόνο για μια τελευταία φορά".
Οι ιταλικές αρχές ανέφεραν πως ο ερημίτης χρησιμοποιούσε τενεκεδένια κουτιά για να μαζεύει νερό βροχής, ενώ είναι πιθανό να προμηθευόταν τροφή από το κοντινό τουριστικό θέρετρο της πόλης Follonica.
(Με πληροφορίες από την Telegraph)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου