Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Επικείμενο «πυρηνικό» χτύπημα της Ρωσίας κατά των ισλαμιστών

H ρωσική Αεροπορία φαίνεται ότι προτίθεται να προσβάλει τις κύριες μονάδες των ισλαμιστών στην συριακή πόλη Ράκκα που θεωρείται η «πρωτεύουσα» του ISIS, χρησιμοποιώντας τον «πατέρα όλων των βομβών» τη FOAB ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που ισοδυναμεί με τακτικό πυρηνικό χτύπημα.


Hδη έχουν από τις 3 Νοεμβρίου έχουν θεαθεί στην Κασπία θάλασσα, εντός του ιρανικού εναέριου χώρου και έχουν πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις προς την Συρία, δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 BlackJack στο Ιράν τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές ή συμβατικές βόμβες.
H FOAB είναι είναι ένα ρωσικό θερμοβαρικό υπερόπλο, τέσσερις φορές πιο ισχυρό από την αμερικανική GBU-43/B και αποτελεί το πιο ισχυρό συμβατικό μη πυρηνικό όπλο το οποίο δοκιμάστηκε επιτυχώς στις 11 Σεπτεμβρίου του 2007.
Στο ρωσικό οπλοστάσιο αντικαθιστά πλέον τα τακτικά πυρηνικά όπλα. Είναι το ισοδύναμο 44 τόνων ΤΝΤ και χρησιμοποιεί 7 τόνους νέου τύπου υψηλής εκρηκτικότητας. Η έκρηξη και η πίεση του κύματος έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τακτικό πυρηνικό όπλο (ακτίνα κύματος 300 μέτρα).
Eδώ και καιρό υπήρχαν συζητήσεις στη Μόσχα μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Άμυνας σχετικά με το αν θα έπρεπε να σταλούν Tu-160 ή Tu-22M3 κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει σχετικά για να εξολοθρεύσουν τους ισλαμιστές με FOAB.
Πλέον η συγκεκριμένη κίνηση της Ρωσίας συζητείται έντονα τόσο από διεθνή ΜΜΕ αλλά ακόμη και στο Ισραήλ. Θεωρούν πως ο Β.Πούτιν είναι πολύ κοντά στο να δώσει το «πράσινο φως» για μια τέτοια κίνηση.
Το επικείμενο «πυρηνικό» χτύπημα της Ρωσίας κατά των ισλαμιστών θα είναι τα αντίποινα της Μόσχας για την πτώση του ρωσικού Airbus στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 224 ρώσοι πολίτες στο Sharm el Sheikh.
Ο Β.Πούτιν αντιμετωπίζει ένα σοβαρό δίλημμα στη Συρία: ή θα αναπτύξει περισσότερες χερσαίες δυνάμεις το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες ρώσων στρατιωτών και θα χειροτερέψει η αντιπαράθεση ισλάμ-Ρωσίας με ότι αυτό συνεπάγεται ή θα εξαφανίσει μονομιάς το πρόβλημα ρίχνοντας FOAB στη Ράκκα αφού πρώτα καταφέρει να συγκεντρώσει όσο περισσότερους ισλαμιστές μπορεί εκεί.
Θα δώσει το πράσινο φως ο Β.Πούτιν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου