Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

To πρώτο εστιατόριο με έντομα άνοιξε στη Βρετανία!

perierga.gr - To πρώτο εστιατόριο με έντομα ανοίγει στη Βρετανία!
Θα δοκιμάζατε ποτέ μπουρίτος με έντομα ή κοκτέιλ με γρύλους; Το Grub Kitchen άνοιξε στη Βρετανία σε μία ανακαινισμένη φάρμα στο Pembrokeshire και εναρμονίζει το φυσικό περιβάλλον με το μενού του!

 Ο βραβευμένος σεφ Andy Holcroft δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω πρωτοποριακό εγχείρημα σκοπό έχει να δώσει το έναυσμα στον κόσμο να σκεφτεί την τροφή του από διαφορετική σκοπιά. Επισημαίνει επίσης χαρακτηριστικά ότι η εντομοφαγία έχει μεγάλη ανταπόκριση στα παιδιά που δεν φοβούνται να τα δοκιμάσουν όπως οι ενήλικες.
Το μενού περιλαμβάνει «εδώδιμα» έντομα όπως γρύλοι, διάφορα είδη σκουληκιών, ακρίδες κ.ά. τα οποία χρησιμοποιούν σε μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα. Στα highlights του καταλόγου συμπεριλαμβάνονται μπέργκερ που φτιάχνουν από ψητές ακρίδες, γρύλους, σπανάκι και λιαστές ντομάτες, κοκτέιλ γρύλου με σάλτσα Bloody Mary, λεμόνι και αλάτι, σαλάτες με λαχανικά εποχής, βότανα και τραγανή granola εντόμων, πικάντικα φασόλια και chilli-con crickets (κατά το τσίλι κον κάρνε αλλά με γρύλους), σάλτσα ντομάτας και γουακαμόλε σκουλικιών, ακόμα και επιδόρπια. Όσο για την προέλευση όλων αυτών των εντόμων, υπεύθυνα είναι ειδικά εργαστήρια ανά την Ευρώπη, όμως ο σεφ ευελπιστεί πως θα καταφέρει να δημιουργήσει δική του μονάδα «παραγωγής» εντός του επόμενου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου