Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Το Παρίσι δέχεται επίθεση - 60 νεκροί-Στρατός στους δρόμους-Κλειστά σύνορα

Μακελειό απόψε στο Παρίσι με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, όταν εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πολλαπλές αιματηρές επιθέσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.Το Παρίσι δέχεται επίθεση - 60 νεκροί-Στρατός στους δρόμους-Κλειστά σύνορα


01:42 Υπάρχει τώρα μια σύλληψη όπως μεταδίδει το CNN. Υποστηρίζει ότι στρατολογήθηκε από το ISIS.
01:40: Μαρτυρία ομήρου που δραπέτευσε από το συναυλιακό χώρο Bataclan: «Είναι 3 άνδρες με καλάσνικοφ. Είναι περίπου 20-30 ετών, δεν φορούν μάσκες, αλλά φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Στο θέατρο είναι περί τα 1000 άτομα».
01:38: Το Ποτάμι: Απόψε είμαστε όλοι Γάλλοι. «Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει.
Oι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους δεν θα νικήσουν. Δεν θα σπείρουν στους λαούς της Ευρώπης τον τρόμο ούτε θα μας παρασύρουν σε μια τυφλή σύγκρουση με άλλους λαούς, με άλλους πολιτισμούς. Η Ελλάδα πρέπει με σοβαρότητα να συνεργασθεί με τις άλλες ευρωπαικές χώρες και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όσο σκληρά χρειαστεί αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την ήπειρό μας σε πεδίο ακραίου φανατισμού και συγκρούσεων. Η τρομοκρατία θα ηττηθεί.
01:34 Γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εισβολή της Αστυνομίας στο θέατρο Bataclan
01:33 Δείτε βίντεο που δημοσιεύθηκε μόλις με την Αστυνομία κοντά στο σημείο ομηρίας στο θέατρο Bataclan

01:32: Ανγκελα Μέρκελ: Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένη από τα νέα και τις εικόνες που έρχονται από το Παρίσι. Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα και τις οικογένειες τους.
01:29: Εκρήξεις και πυροβολισμοί έξω από το θέατρο Bataclan
01:22: Βάλτερ Στάινμάγιερ (Γερμανός ΥΠΕΞ), ο οποίος βρισκόταν μέσα στο Stade de France. «Είμαι συγκλονισμένος και άναυδος από τα γεγονότα στο Παρίσι. Στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας», δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα.
Παρακολουθούσε μαζί με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας.
01:26 Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Νοέλ λε Γκράτ τόνισε ότι υπάρχουν 3 νεκροί στο «Σταντ ντε Φρανς», ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες από εκρήξεις στις εισόδους του γηπέδου.
01:22 Οπως μεταδίδει το BBC, «σφάζονται ένας προς ένας στο θέατρο Bataclan», μετά από σχετικό post στο Facebook ενώ τονίζεται ότι «υπάρχουν ακόμη επιζώντες»
01:14: Ομπάμα: Χτύπημα κατά της ανθρωπότηταςη αιματηρή επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα. «Επίθεση σε όλη την ανθρωπότητα και τις κοινές πανανθρώπινες αξίες, οι επιθέσεις στο Παρίσι», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα. «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τις ΗΠΑ κάνουν λάθος. Στεκόμαστε στο πλευρό των Γάλλων πολιτών».
01:00 Η Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνουν τα σύνορα όπως δηλώνει ο Φρανσουά Ολάντ.
  • Η πιο δύσκολη απόφασή μου ήταν το κλείσιμο των συνόρων της χώρας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Θα εξασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Εχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω είναι να κλείσω τα σύνορα. Είναι μια τεράστια δοκιμασία για άλλη μια φορά», ανέφερε.
  • Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες», διερωτήθηκε
  • Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν γιατί να έχουμε φόβο», τόνισε,
  • Θα κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνης στις αστυνομικες δυνάμεις. Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», κατέληξε.
00:57 Φωτογραφία την ώρα της συναυλίας στο θέατρο Bataclan από το συγκρότημα Eagles του Death Metal, από χρήση του Instagram
00:56 Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πυροβοληθεί στο χέρι δημοσιογράφος της Le Monde
00:55: Διάγγελμα Ολάντ: Κηρύσσει τη Γαλλία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Εκλεισε τα σύνορα, απαγόρευσε την κυκλοφορία στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας
00:53: Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε sms στον Ολάντ. «Τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων με όλη μας την στήριξη γι' αυτές τις δύσκολες στιγμές για το γαλλικό λαό».
00:50: Πληροφορίες ότι κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος. Ο Στρατός στους δρόμους του Παρισιού
00:46: Οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι συγκλονίζουν τον πλανήτη και παρότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν για ότι έγινε στην γαλλική πρωτεύουσα.
Οπως μεταδίδει ο Μαρκ Ουρμπάν του BBC τονίζει ότι με τον τίτλο «Το Παρίσι στις φλόγες» πανηγυρίζουν τις επιθέσεις και κάποιοι τις συνδέουν ως «εκδίκηση» για τον θάνατο του Τζιχάντι Τζόουνς.
00:43: Πληροφορίες αναφέρουν και νέα επίθεση με πυροβολισμούς στο Παρίσι, στο εμπορικό κέντρο Les Halles. 
Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει λεπτό το λεπτό δραματικά. Ενώ αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για 4 νεκρούς και 7 τραυματίες, όσο περνά η ώρα ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ανεβαίνει. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 42 νεκρούς.
00:32: Ο Ολάντ διέταξε να παρέμβει ο στρατός για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Το αιματηρό χρονικό
Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ η πρώτη επίθεση έγινε με καλάσνικοφ (2 οι δράστες με ακάλυπτα πρόσωπα) στο εστιατόριο «Le Petit Cambodge», στην οδό 18 Αλιμπέρτ στο 10ο διαμέρισμα στο Παρίσι. Από την επίθεση υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Η επίθεση διήρκεσε περί τα 10-15 λεπτά.
Η άλλη έγινε στο στάδιο «Σταντ Ντε Φρανς», όπου διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλία - Γερμανία και τον οποίο παρακολουθούσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο γερμανο ΥΠΕΞ Στάινμάγιερ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν τρεις εκρήξεις χειροβομβίδων και βρέθηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα τα οποία - σύμφωνα με αστυνομικές πηγές - ανήκουν σε καμικάζι αυτοκτονίας.
Ο Ολάντ, απομακρύνθηκε άμεσα από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Αμέσως κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη σύσκεψη για να συντονίσει την αντίδραση της Γαλλίας στο μπαράζ φονικών επιθέσεων.
Στο Σταν ντε Φρανς υπήρχαν την ώρα του αγώνα 80.000 άτομα και η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε από τις κάμερες.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μιλούν για 4 με 5 αιματηρά επεισόδια με πυροβολισμούς σε ισάριθμα διαφορετικά σημεία μέσα στο Παρίσι
Η ομηρία
Κάποιοι από τους δράστες κρύφτηκαν στο θέατρο Bataclan κρατώντας μαζί τους τουλάχιστον 100 ομήρους.
Από το θέατρο Bataclan φαίνεται πως μερικοί κατάφεραν να δραπετεύσουν και από τις περιγραφές τους κάνουν λόγο για λουτρό αίματος μέσα στο θέατρο.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει η Daily Mail, ένας άνθρωπος μέσα από το Bataclan είπε στο γαλλικό ραδιόφωνο πως οι δράστες πριν ανοίξουν πυρ φώναξαν «Allah Akbar» και «Σύρία».
Πηγές από την κυβέρνηση της Γαλλίας αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για τον θάνατο του Τζιχάντι Τζον.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου